Logo sommerfugl

torsdag den 1. januar 2009

Blog-udvikling 2008

Besøg pr. måned, via chart.dk

Besøg pr. uge, via chart.dk

Ovenstående grafer viser hvad Chart.dk har talt op af besøg på bloggen her, på hhv. måneds- og ugebasis, gennem hele år 2008. Bort set fra en "sommerferie", viser det jo en næsten jævn vækst hen over året. Og det er jo rart at se, når jeg netop skriver blog med det formål at "nå ud". Da emnevalget ligger i den tunge ende, har jeg ikke satset på primært at nå en stor kreds af faste læsere, men at få trafik via søgemaskinerne, især Google.

Jeg har et lidt dobbelt forhold til det med at få mange besøgende. På den ene side er det jo, lidt firkantet sagt, en målestok for "hvor langt" jeg når ud. På den anden side, har jeg ikke lyst til at "lokke" besøgende til, med mindre jeg har noget at bidrage med. Selvfølgelig kunne jeg gå efter emner som jeg kan forudse at mange søger på, men jeg ville "snyde" både læser (og mig selv) hvis jeg blot reflekterede en nyhedshistorie, eller tilsvarende tynde indlæg.

F.eks. har jeg jo skrevet et indlæg ud fra at Helle Bekhøj (gift med Kandis forsangeren Johnny Hansen) begik selvmord. Jeg var helt klar over at det kunne give mange besøgende. Men i første omgang observerede jeg blot at jeg ikke følte at jeg kunne tilføje noget. Ved begravelsen blev der citeret lidt fra hendes afskedsbrev, og så havde jeg pludselig basis for en vinkling med tanker om hvordan det kunne hænge sammen. Altså skrev jeg et indlæg, som da netop er blevet læst mange hundrede gange.

Og det kan godt ses at det giver mange læsere når kendte personer er i fokus. Nogle meget populære indlæg er dem om Michael Strunge, Preben Kaas, Signe Lindkvist, Sarah West, Jakob Haugen-Kossmann, Dorte Gramkow, Christine Chubbuck og Ruslana Korshunova. Det hænger også sammen med at jeg ligger ret godt placeret i de dansksprogede Google søgeresultater. Og jeg er da godt tilfreds med at læserne får lejlighed til at få lidt af mine holdninger med i købet.

Tilsvarende er der god gang i indlæggene om sovepiller, Panodil, benzodiazepiner, kulilte-gas, Alprazolam, helium, pretty boys og nogle af de mange sommerfugle-billeder. I det hele taget viser det sig at det giver ekstra trafik også at have noget til dem der søger efter billeder. Og det kan da være at nogen af dem "kommer til" at læse teksten.

Bestemt er der da også en del trafik på forskellige aspekter omkring selvmord og dødshjælp, men jeg kan se at interessen det meste af tiden er behersket. Selvfølgelig har den aktuelle debat-runde, baseret på filmen med Craig Ewert, kunnet ses i statistikkerne - men et enkelt Kandis-selvmord fylder alligevel ca. det samme i december. Trafik-mæssigt er det tydeligt at det kan "betale" sig at spekulere i hvilke ord der skal i indlæggets titel. Og jeg tror at det kan have betydning når jeg, som i dette indlæg, linker til andre indlæg med relevante søgeord. Det hjælper Google med at finde ud af hvad indlæggene handler om.

Jeg ved ikke om væksten fortsætter med at stige i samme takt, men jeg vil da forvente at kunne fortsætte med af og til at lave indlæg der får mange ugentlige læsninger. Jeg undlader at planlægge for hvor længe jeg fortsætter...

Fyrværkeri 2008/2009


4 comments:

Anonym sagde ...

Der er helt klart behov for blogge som din, hvor mange vinkler om emnet selvmord og hjælp dertil kan læses!

Du sendes de bedste ønsker om et dejligt og aktivt år 2009 ;-)

tosommerfugle sagde ...

Mange tak, og i lige måde! :-)

For mig er det, tror jeg, nemmere at tage fat i noget hvor jeg har brug for at gå til kanten, i stedet for det mere almindelige ...

Lisabeth sagde ...

Hei, jeg har akkurat startet en blogg på norsk omkring assistert selvmord.

Sjekk den gjerne ut, selv om det ikke er så mye der foreløbig.

Har bokmerket denne bloggen.

Godt nyttår til deg og alle lesere !

tosommerfugle sagde ...

Velkommen til, og tak for meldingen Lisabeth. Jeg har medtaget din blog, Right to choose - Death i min sidebar. Det ser ud til at være en rigtig god begyndelse :-)

Godt nytår til dig, også!

Logo sommerfugl