Logo sommerfugl

søndag den 12. oktober 2008

Bivirkninger? Tag en pille til!

Bivirkninger piller


20 comments:

Anonym sagde ...

Hehe

tosommerfugle sagde ...

Farmaindustriens drømmekunde :-)

Marian sagde ...

Lidt mere sort humor :D

Anonym sagde ...

(nejnejnejnej...
Har du set det her )

tosommerfugle sagde ...

... som bestemt må kunne behandles. Start med en pille; det må bestemt kunne lykkedes at sammensætte en cocktail, der fjerner sådanne tilbøjeligheder ...

tosommerfugle sagde ...

Harning - ja det er jo vigtigt at få gjort noget ved broens status som verdens mest populære selvmordssted. At bruge mange penge på at få folk til i stedet at splatte ud under højhuse og tog. Jeg kunne forestille mig at filmen "The Bridge" med optagelser af virkelige sevmord fra broen, og de dødes familiemedlemmer, kunne have været med til at fremme tanken om PR ved "se hvor mange penge vi bruger på at forebygge selvmord". Og den del virker åbenbart.

Egentlig har jeg på forhånd kommenteret situationen:
> Golden Gate to eternity

Marian sagde ...

Det er netop også hvad Jane er inde på i videoen i indlægget her: Hvis der sættes net/rækværk op, så finder folk da bare andre steder, at hoppe ud fra. hvad tror de selv hvor meget det kommer til at nytte?!

tosommerfugle sagde ...

For en politiker er det da guld værd at kunne sige "vi har gjort noget", og pudse glorien med tal der viser at Golden Gade "taber" sin status som verdens mest populære selvmordssted. Især fordi det er meget mindre kompliceret end at gøre noget ved de egentlige problemer. De har dermed forudbestilt gratis dækning i TV og andre medier, der viser hvor handlekraftige de er.

Kort sagt: Stor nytteværdi!

;->

Marian sagde ...

For resten, når vi nu snakker piller her, egentligt: "HOPE"?? Står der virkeligt "H-O-P-E" på skiltet (billede "Golden Gate to eternity")?? Jeg troede amerikanerne stavede P-R-O-Z-A-C til ordet. Hm.

tosommerfugle sagde ...

Hov hov, Marian - prozac er da først næste led i kæden :-)

Marian sagde ...

Jamen, har du aldrig hørt om psykiatriens "10-punkts- (handle)plan"??:
1. drugs
2. drugs
3. drugs
.
.
.
10. drugs
:)

tosommerfugle sagde ...

Jo, men de skal jo lige fragtes hen til receptblokken først ...

Marian sagde ...

Nårhhh, ja. Så vi har faktisk en 11-punkts-plan. Wow! :D

tosommerfugle sagde ...

... og derefter kommer et 12-trins program omkring medicinmisbrug!

Marian sagde ...

Var lige ved at sige: hvis man er heldig, ja. Ellers kan det hurtigt gå én som Gianna...

tosommerfugle sagde ...

Ja, så er stilen jo mere a la Fredag den 13.

Anonym sagde ...

Fantastisk billede ;-)
Efter mange år i den sociale branche er det min fortvivlende erfaring, at lægerne rask væk sender mennesker med psykiske problemer/traumer til psykiater.
Det er nemlig "gratis" for patienten.

Psykiateren ordinerer ("lykke-")piller og det stakkels menneske får en ny tid til "samtale" om tre måneder. "Samtalen" tre måneder senere handler så om, hvordan det går med pillerne i forhold til, om dosis skal sættes op/ned.

Wauw.
Jeg er ikke imponeret.

Symptombehandling i flæng - og så krydser vi fingre for, at årsagen forsvinder af sig selv.

tosommerfugle sagde ...

Åh ja, det er jo en stigende tends til at når der er "noget galt", må der en pille til. Og lykkepillerne udskrives i store mængder, på trods af talrige uafhængige undersøgelser der ikke kan dokumentere nogen effekt - ud over netop den med at mange gange får folk det alligevel bedre i løbet af en overskuelig periode.

Det ser dog ud til at de praktiserende læger typisk rationaliserer proceduren lidt. I stedet for at henvise til psykiaterens venteliste, udskriver de selv lykkepillerne. Også i tilfælde hvor de ikke rigtig har fundet en diagnose. Spiller vel lidt på placebo-effekten ......

Det er jo så dyrt med psykolog, at patienter selv meget ofte vægrer sig. Og dem som selv mener at de har dét behov, skal igennem en hård kamp for at få de 10 timer som ofte ikke er nok.

Marian sagde ...

Den her: :D var selvfølgeligt til den med den aflange genstand.

tosommerfugle sagde ...

(Som f.eks. den aflange genstand der skulle til for at udtage biopsien. :)

Logo sommerfugl