Logo sommerfugl

søndag den 6. april 2008

90 Day Tania

90 Day Tania
Tilbage i februar bloggede jeg om 90 Day Jane, en blog med en fiktiv nedtælling til selvmord. Bloggen fik voldsom opmærksomhed og efter blot 9 dage besluttede initiativtageren sig til at stoppe og afsløre sin hensigt - at lave en slags spejling af Christine Chubbuck. Hun begik i 1974 selvmord for åben skærm, efter basalt set være blevet ignoreret af sine omgivelser, når hun talte om sin hensigt.

Det viste sig at projektet blev kopieret og videreført af movieLOL (der hænger sammen med Internet aktivist projektet I Power), under navnet 90 Day Tania.

Formålet er drejet til at forebygge selvmord gennem at bryde tavshed og tabuer.
Suicide is one of the leading causes of death for young people, yet it is treated as a topic that isn't open for discussion. This campaign is breaking the silence surrounding suicide and the isolation that so many people feel when coping with suicidal thoughts.
Jep.
... it pulls people into an exaggerated version of the diary of a suicidal person ... designed to make people think about the seriousness of the issue.
Derudover står det med store fede typer mellem linierne at det ikke er en virkelig pige, der stiler mod selvmord. Parodisk spil på det sexede, netop for at understrege "Suicide isn't sexy". Og de får meldinger der peger på at kampagnen virker.

Nu er der én måned tilbage før "Tania Derveaux" slutter.

Et pluk fra nyeste indlæg "31 days left...":
Next on my to-do list is to get depressed.

That's right, I am going to do my best to depress myself, to get my mood as low as humanly possible, cause that's the only way I'll be able to get it over with in 30 days without having moral objections of my own.

Let the crying commence. ^^

Tania
Dette billede fra en YouTube video til en
afstemning om hvilket antræk hun skal dø i.


I Power

Jeg er meget enig i nødvendigheden af at selvmord ses som noget der kan (og skal) tales om. Det er en helt naturlig ting at tankerne bliver tænkt, og at der er brug for at arbejde med dem, for at forholde sig til livet. Der bør simpelt hen kunne snakkes stille og roligt om det, inklusive at lave sjov med det.

Med andre ord, er der god overensstemmelse mellem formålet med 90 Day Tania, og denne blog, En sommerfugls selvmord.

Det er ikke en sygdom at tænke på selvmord.


4 comments:

Anonym sagde ...

Heldigvis må vi alle da tænke hvad vi vil. :D
Men glæder mig til den dag, hvor vi også må tale om emner der for nogen er tabu. - og hvor vi tør tænke hvad vi vil uden at skulle føle skam...

Godt med mere fokus, særlig på de unge hvor det ofte er en frygtelig tragedie når det ender med selvmord.

tosommerfugle sagde ...

Tjah, den med at vi alle må tænke hvad vi vil holder jo ikke helt i praksis, når straffen for at lufte sådanne tanker ofte er at velmenende omgivelser går i chok, og lader psykiatrien om at tage snakken. Sikke et signal at sende til andre der bokser med lignende tanker....

Anonym sagde ...

Hm. Min kommentar er blevet væk...

Er jeg blevet spamet?

Og damn - skal jeg nu til at huske nøjagtig hvad det var jeg skrev igår....

tosommerfugle sagde ...

Øv.....

Der var i hvert fald ikke noget der ventede på at blive modereret.

En risiko kunne være at Blogger har haft noget at "brokke" sig over. Min oplevelse er at det ikke er iøjnefaldende hvis en kommentar ikke blev afleveret. Risikoen mindskes dog af at jeg ikke kræver det med genkendelse af gummibogstaver.

Og jeg har da forresten et par gange haft knas (på andre Blogger blogs) med at bruge OpenID login.

Logo sommerfugl