Logo sommerfugl

lørdag den 19. april 2008

Politisk ukorrekt Anders And?

Sidste nummer af Anders And i 2006 bragte en historie med titlen "Det er herligt at leve". Referencen til Frank Capras klassiske film "It's a wonderful life" er tydelig.

Anders And skulle købe ind til grønspætternes nytårsfest for beboerne på plejehjemmet Aftenrøden i Andeby. Men han mistede pungen med de indsamlede penge. Alt er tabt.

Måske ville det være bedst, hvis jeg bare forsvandt! Alle ville klare sig bedre uden mig! SUK!

Farvel gode gamle Andeby! Og undskyld! ... Host!

Men en skytsengel overbeviser den nedtrykte and om, at Rip, Rap og Rup, Andersine, Onkel Joakim og selv den skrydende fætter Højben vil få et fattigere liv uden ham.

Nå...? -- Du har ret! Der er mange, som har brug for mig!

Glædesdans og ny livslyst.

Det er jo nærmest et plagiat. Men direktøren for Egmont holder på at historien er ligeså plastikagtig overfladisk som Disney i øvrigt.
»Døden er ikke en del af Andeby, og vi har ikke som udgivere på noget tidspunkt været bekymrede for, at der skulle være tale om et selvmord i historien. Han forlader blot Andeby«

Det lyder som amerikanske tilstande omkring at at døden skal være tabu i forhold til børn. At tegneserier ikke anerkender døden som en naturlig del af livet. Jeg vil gætte på at Egmont ikke havde fået den historie godekendt af Disney hovedkvarteret. Men selvfølgelig bruges ordet "selvmord" ikke direkte.

Flere detaljer og fakta her:

0 comments:

Logo sommerfugl