Logo sommerfugl

onsdag den 6. november 2013

Jæger valgte døden efter ulykke


Tim Bowers fra Indiana var indtil i lørdags et aktivt udendørsmenneske, men på en jagttur styrtede han ned fra et skjul 5 meter oppe i et træ. Ved den tragiske ulykke blev tre halshvirvler knust, sammen med rygmarven. Udsigten var aldrig at kunne bruge arme og ben, og med stor sandsynlighed være afhængig af respirator for at kunne ånde. Måske med mulighed for at blive stablet op i en kørestol, men ellers sengeliggende under total pleje for alle sine kropslige funktioner. En lammet tetraplegiker, med en velfungerende hjerne. Sådan kan livet være, også.

På hospitalet havde familien grund til at tro at den nygifte 32-årige vordende far gerne selv ville bestemme over sin behandling. Dagen efter styrtet fik de lægerne til at vække Tim Bowers fra bedøvelsen, så han kunne få at vide hvad udsigterne var. Tidligere havde han snakket med sin kone, Abbey, om aldrig ville tilbringe sit liv i en kørestol. Som intensiv-sygeplejerske forstod søsteren Jenny Shultz også kun alt for godt hvilket liv der ventede hendes bror.

Ønskede han det? Han rystede kraftigt på hovedet, men kunne ikke tale på grund af respiratoren. Lægerne var ikke sikre på hvor længe han ville leve hvis de fjernede den. Spørgsmålet om han ville have den monteret igen i tilfælde af åndenød blev igen besvaret med en bestemt rysten på hovedet, to gange. De næste 5 timer var han omgivet af familie og venner, omkring 75 mennesker samlet i hospitalets venteværelse. Tim Bowers fortalte om hvordan han elskede dem, og havde haft et godt liv - men også at han var klar til at dø. Der var mange sange og bønner i venteværelset.

Den viljefaste jæger døde i søndags. Sådan måtte hans beslutning desværre blive. Han var heldig med at have en forstående familie, læger med respekt for patientens autonomi, og sådan set med at skaden tillod ham at blive fri for en meget langtrukken dødskamp.0 comments:

Logo sommerfugl