Logo sommerfugl

søndag den 10. november 2013

Når du ser et stjerneskud ...


En lidt sjov og alternativ form for begravelse tilbydes af det amerikanske firma Elysium Space. De efterladte kan få en urne sendt op med en raket, og engang vil den falde ned som et stjerneskud. Prisen starter helt nede ved $1.990,00, inklusive en smartphone app til at holde øje med hvor den befinder sig.

Rent praktisk er det er dog ikke så billigt som det lyder, det er en ganske lille aluminiums-urne på 1 cm, hvor der er plads til en symbolsk mænge aske på op til et gram, samt initialer. Planen er at Elysium køber lidt plads på en opsendelse af en almindelig satellit, der vil være oppe i nogle måneder eller år. Selvfølgelig kan de ikke planlægge hvor den falder ned, så det vil være svært at holde en sidste afsked ved at se stjerneskuddet. Mange satellitter styrter ned over åbne havområder.

Det at holde øje med satellitten kunne bruges som alternativ til valfarte til en gravplads på en kirkegård, og en ekstra symbolsk afslutning med et stjerneskud. Måske nogen kan benytte det til en gamle tradition om at tænke sig et hemmeligt ønske.


Når du ser et stjerneskud
lad dit ønske flyve ud,
da vil alle stjerners herre
høre dig.

Bare du af hjertet tror,
da er ingen bøn for stor
når et stjerneskud, der falder
på din vej.

Skæbnen selv
er da din lykkes smed,
den smiler til dig ned
fra himlens stjerner.

Når du ser et stjerneskud,
da er det et himlens bud
om at du skal vinde,
hvad du ønsker dig.

Tekst: Mogens Dam
Komponist: Leigh Harline


0 comments:

Logo sommerfugl