Logo sommerfugl

mandag den 4. januar 2010

Anders And under pædofili anklage

Hop, hop, hop, hop,
hop, hop, hop, hop!
Ride, ride, ranke!
Frøknen sidder let som fjer,
som min lille rytter her.
Ride, ride, ranke!

Anders And rider ranke med lille pige

Her har jeg fundet et gammelt billede frem, som popper op mange steder på Internet. Det gøres til at beskylde Anders And figuren for at være pædofil. Konstruktøren beskyldes for en hensigt om at ville seksualisere de børn som får en ridetur på maven af Anders And. Fotografen beskyldes for pædofile tanker.

Derudover passer billedet dem som har som hobby at udtænke konspirations-teorier om Walt Disney koncernen, og afsøge tegneserier, film og tegnefilm for ting som kan tolkes som symbolik omkring satanisme, sex, kommunisme, eller hvad der nu ellers ses som vejen til dommedag.

Et afslappet kik på billedet viser, mener jeg, nu bare et stykke legetøj, hvor det er lykkedes for konstruktøren at designe en forlystelse med Anders And, uden en sadel som ville være ret påklistret, og egentlig også med en hyggelig association til leg mellem børn og voksne. På dette plan er det vellykket, med ben der sørger for at barnet ikke falder ned, og håndtagene monteret på hatten. Ikke noget galt der.

Hvis nogen ud fra billedet tænker på det som noget seksuelt, pædofilt, så er det noget der sker i hovedet på betragteren. Ikke noget som figuren eller billedet på nogen måde afbilder. Anders and har sit ganske normale tøj på, har ingen kønsorganer "i nærheden", og er jo i øvrigt en ganske aseksuel figur.

Hvis jeg tænker mig selv, som voksen mand, i en lignende situation, tror jeg nu heller ikke at en sådan "ride ranke" leg med en lille pige ville føre til at jeg blev beskyldt for pædofili. Det ville da virkelig være udtryk for et problem hos den som måtte rejse anklagen.

Hvis jeg i stedet forestiller mig samme leg med en voksen pige, ville det jo være noget andet. Så ville det være nemt at få tanker om hvad det kunne udvikle sig til. Men så er vi ved at være langt væk fra billedets uskyldige leg.


Hop, hop, hop, hop,
hop, hop, hop, hop!
Ride, ride, ranke!
Men nu er det aftenstid,
lille hest, i stalden hid!
Ride, ride, ranke!


0 comments:

Logo sommerfugl