Logo sommerfugl

onsdag den 13. januar 2010

Lille Barack Obama med sommerfugl

Barack Obama som dreng med sommerfugl i Jakarta

Den 10 december 2009 blev en statue af præsident Barack Obama stillet op i en park i Jakarta. Den afbilder ham som en glad 10-årig dreng i korte bukser, med en sommerfugl siddende på en udstrakt hånd. Den er blev opstillet i nærheden af den grundskole hvor Barack Hussein Obama var elev fra 1967 til 1971, da han boede i Indonesien sammen med sin amerikanske mor og indonesiske stedfar.

Nuværende elever på skolen var ved at sprænges af stolthed ved indvielsen i Taman Menteng parken. Borgmesteren talte om hvordan budskabet er at alle børn, uafhængig af baggrund, kan nå deres drømme hvis de holder fast i at kæmpe for dem.

Set i lidt bredere perspektiv vil jeg kalde det for en lokal "prale" statue, som tjener sit formål også selv om Obamas tilknytning til Jakarta kun var i nogle få år. Men det var dog et sted hvor han i sin barndom fik set den tredie verdens fattigdom og sygdomme på nært hold.

Ganske forudsigeligt er der også modstandere, som ikke synes at Obama "fortjener" statuen, men de rammer egentlig ved siden af, da den ikke er en hyldest til ham.

Barack Obama som dreng med sommerfugl i Jakarta

"The future belongs to those who
believe in the power of their dreams."


0 comments:

Logo sommerfugl