Logo sommerfugl

lørdag den 2. februar 2008

Skal respekt være kritisabel?

Ringbo
En psykisk syg beboer på Bocentret Ringbo traf en aftale med personalet. Den blev noteret i papirerne. Ingen genoplivning ved hjertestop. Personalet fulgte aftalen, og gav beboeren fred i døden uden at begå overgreb mod den livløse krop. Den respekt fortjener de ros for, synes jeg.
Sundhedsstyrelsen er uenige, synes at det er kritisabelt. Den døde beboer skulle have givet sit samtykke til at undlade behandling i den aktuelle situation. Hvis det havde været en TV farce, havde det været morsomt. Det er det ikke.

Jeg synes netop at de involverede sundhedspersoner har udvist tilstrækkelig omhu og samvittighedsfuldhed. Velanbragt respekt for et "nej til genoplivning".

Sagen er ikke ny, den kom i denne omgang i medierne i forbindelse med at der koges skandalesuppe på andre forhold på bostedet. Den har tidligere været i udvalg i Folketinget.


3 comments:

Anonym sagde ...

Ja tosommerfugle - medierne har ikke tænkt sig godt nok om i forhold til deres fremlæggelse af sagen.
Det skader både beboerne og fagpersonalet...

tosommerfugle sagde ...

Det er jo desværre ganske normalt at mediernes omtanke ikke er så dyb.

Jeg havde nu håbet at Sundhedsstyrelsen havde kunnet præstere mere end et menneskefjernt regelrytteri.

Det skader på mange planer med den florerende forestilling om at etiske problemer kan klares gennem regler.

Anonym sagde ...

Ja du har ret.

Det er netop blevet nævnt, i 21søndag, at det er dem der har haft en reporter ude på bostedet i et halvt år. Næste søndag vil de så pille det hele fra hinanden. Og der er sikkert nok til en ny skandale - men jeg er spændt på hvorledes de fremstiller det alligevel...mon de tager en socialpædagog med i studiet denne gang??

Logo sommerfugl