Logo sommerfugl

fredag den 1. februar 2008

Britney Spears' røde sko

Anholdelse af Britney Spears
(Bare rolig, jeg er ikke ved at gå sladderindustrien i bedene).

Produktet Britney Spears har stor økonomisk betydning for forskellige dele af underholdningsindustrien. Produktudviklerne designede en popsild ud fra en pige der var ivrig efter at sælge sit talent og sig selv som prinsesse. Betalingen var høj, men omkostningerne var voldsomme for en kvinde uden solid basis for at hvile i sig selv, for at adskille mennesket Britney Jean Spears fra produktet. Ikke overraskende har hendes barndom, et hjem med druk og slagsmål, givet hende en tung rygsæk med i livet.

Hendes nedtur og voldsomme udskejelser var næppe en del af planlægningen, men har blot øget hendes værdi som underholdningsprodukt. Selv om mange væmmes ved hvad hun bliver udsat for, ændrer det ikke på mediefokus, nysgerrighed og de horder af paparazzoer, der slås med hinanden for at komme til. En enkelt af dem syntes dog at det blev så kvalmt at han stoppede.

Men det er svært at komme udenom fakta omkring at Britney selv har spillet med, og dyrket det at være i centrum.

Dukke med røde sko
Hun får mig til at tænke på et af H. C. Andersens eventyr, De røde sko. Det fortæller historien om en pige der ikke kan holde op med at danse når hun får sine fortryllede røde sko på. De voksede fast på hendes fødder.
“Danse skal du!” sagde han, “danse på dine røde sko, til du bliver bleg og kold! til din hud skrumper sammen! danse skal du fra dør til dør ...

Danse gjorde hun og danse måtte hun, danse i den mørke nat. Skoene bar hende af sted over tjørne og stubbe, hun rev sig til blods ...
Hendes udvej blev at få skarpretteren til at hugge fødderne og dermed skoene af. Men selv da hun går på krykker forfølger skoene hende. Til sidst får hun nåde, og med fred og glæde brister hendes hjerte. I himlen får hun lov til at glemme skoene.

Jeg håber virkelig at Britney Spears får og tager imod hjælp før det bliver til at sladderpressen går i ekstase over et selvmord eller en anden form for dramatisk endeligt. Min fortolkning er at hun har brug for lang tids fred, ro og omsorg. Jeg ville gerne kunne tro på at det var realistisk.

Røde sko

For at forebygge alt for udpræget skuffelse hos eventuelle husarer følger her et fotografisk aspekt af produktet, incl. rødt fodtøj:

Britney Spears med røde støvler
Hun ser ikke glad ud.0 comments:

Logo sommerfugl