Logo sommerfugl

fredag den 1. juli 2011

De grundlæggende behov ...

Graffiti: iNeed - The Mantis Project

iNeed
"The best things in life aren't things"
The Mantis Project


2 comments:

Irelate sagde ...

drengen havde endelig taget den smukke musikken ud af øerne for at komme ud i den smukke verden, men han kunne pludselig ikke hører nogle klarer toner - gnisten kunne ikke findes frem. han måtte hjem, hvilket han kom men dog ikke inde i sig selv, der var - tømt for al energi!!.

noget i ham måtte finde hjælp (godt han havde internet) så han søgte på !ordret!. han fandt siden han så det med sine øjne - men vigtigst han kunne føle sig "normal" han ville bLive nu og gøre sit bedste.

:O = :)

tosommerfugle sagde ...

Maslows behovspyramide rummer jo netop flere planer. Og jeg tror at hans tankegang om at behovene skal opfyldes nedefra, plan for plan, startende med fysiske behov og sikkerhed, er en alt for vidgående abstraktion fra virkelige mennesker. En banalisering.

Selv om drengen (eller pigen?) er ved at sulte op i fattigdom, behøver det jo ikke medføre at der ikke er andre ønsker i livet end at sikre den fysiske overlevelse.

Jeg har dog en mistanke om at tanken bag dette stencil-grafitti motiv var at ironisere over vestlige landes forbrugskultur, kontra hvordan landområder (og mennesker) i fattige afrikanske lande bliver ødelagt for at skaffe råvarer til de teknologiske dimser....

Men det betyder jo ikke at den ene tolkning er mere rigtig end den anden, og muligheden for at kunne tolkes på flere planer er netop et typisk kendetegn for vellykket kunst.

På en måde rammer billedet her alle 5 lag i Maslows behovspyramide:
1) Fysiologiske behov
2) Sikkerhed/tryghed
3) Relationer og sociale behov
4) Selvværd og gensidig respekt
5) Selvrealisering

:o)

Logo sommerfugl