Logo sommerfugl

fredag den 15. juli 2011

Præst konfirmerer knælende dreng

Blyindfattet rude med glasmaleri af knælende dreng, der bliver konfirmeret i kirken

Hvis dette billede var photoshopped, eller anden form for falsk billede lavet som satire, ville det være groft og lettere usmageligt. Men det er såmænd et helt autentisk billede af en blyindfattet rude, fra Saint James Episcopal Church, Los Angeles, af en præst (biskop) som konfirmerer et drengebarn.

Det kræver jo ikke stor fantasi at tænke glasmaleriet ind i de alt for mange historier med pædofile overgreb, hvor især katolske præster i stor stil seksuelt har misbrugt børn fra menigheden, mens deres kirkes største bekymring var om det kunne holdes hemmeligt. Drengen knæler jo lige i den "rigtige" position. En frit svævende strøtanke kunne endda være om glaskunstneren har været ganske bevidst om hvordan billedet nemt fortolkes, og om der har været mere eller mindre personlige grunde dertil?

Hvis jeg helt ser bort fra en så klam tolkning af motivet, synes jeg stadig at det afbilder en forargende situation. At kirker rutinemæssigt forventer af underkastelse fra menigheden, at præsten er moralens enevældige vogter, med autoritet til at se sine normer som udtryk for Guds vilje. Det kan kaldes for et mentalt blowjob.


0 comments:

Logo sommerfugl