Logo sommerfugl

søndag den 14. juni 2009

Inger Gammelgaard Madsen: Drab på begæring

Inger Gammelgaard Madsen
Den århusianske forfatter Inger Gammelgaard Madsen udgiver i juli sin anden bog på Forlaget DarkLights. Kriminalromanen Drab på begæring er en uafhængig fortsættelse af hendes debutroman fra sidste sommer, Dukkebarnet, der sælger pænt uden markedsføring.

Denne gang skal den italienskfødte kriminalassistent Roland Benito i uformelt samspil med journalisten Anne Larsen opklare en vanskelig sag med et 25 år gammelt mord. Sporene fra et kvindelig i en mose ved Mundelstrup fører til Afrika, og flere lig dukker op.

Krimi - Inger Gammelgaard Madsen

Min nuværende interesse for kriminalromaner kan normalt ligge på et ret lille sted, så det var lidt tilfældigt at jeg fik øje på denne kommende udgivelse, der har aktiv dødshjælp som tema. Og det emne følger jeg bestemt mere med i.

Emnet har optaget Inger Gammelgaard Madsen meget, og hun har ladet sig overraske af autentiske rapporter på nettet. Mange ting dukker op, som de fleste ikke ved foregår. Hun blev interesseret i emnet da Diana Benneweis fortalte hvordan hun havde hjulpet sin far, cirkusdirektør Eli Benneweis, til at dø.
Drab på begæring af Inger Gammelgaard Madsen
»Så har jeg ladet fantasien rulle, læst bøger og blandet ting sammen i romanen. Blandt andet har politiinspektør Bent Isager-Nielsens roman ‘Jager et bæst og fanger et menneske’ inspireret mig.

Vi tror, politiet opklarer alt, men jeg læser om, hvordan ting smutter mellem fingrene på politifolkene. Der er nok at diskutere om det emne«
Forfatteren synes ikke at debatten om aktiv dødshjælp, eutanasi, har fart nok. Måske kommer det, hun vil godt være med til at sætte gang i den.
Dødssyge mennesker, der lider, har det bedst med, at der bliver ageret over for dem. Men hvem bestemmer, om det skal gøres og hvornår? Og hvad tænker man, hvis den døende står tæt på en selv?
Hun skriver om miljøer fra Århus og omegn, som hun selv kender til. Begge romaner er skabt ud fra virkelige hændelser, og "hvad nu hvis ...".

Inger Gammelgaard Madsen0 comments:

Logo sommerfugl