Logo sommerfugl

søndag den 11. maj 2008

Mislykket dødshjælp i Hellerup

Hellerup Station
En kort nyhed fra Ritzau (DR har lidt mere) fortæller om en mand i Hellerup, som lørdag forsøgte sig med aktiv dødshjælp (eutanasi) til sin kone, ved at kvæle hende. Han ringede selv til politiet, men det viste sig at hun "kun" havde været tæt på at dø. Efter at være stillet for en dommer blev han løsladt, og budt velkommen hjemme på Kildegårdsvej hos sin kone igen.

Anklagemyndigheden er ikke enig, og vil have landsretten til at fængsle den gamle mand. Jeg kommer til at tænke på at en fremtrædende forsvarsadvokat har betegnet Østre Landsret som et gummistempel for anklagemyndighedens ønsker om varetægtsfængsling.

Hun har haft en livstruende sygdom i en længere periode, og det ser ud til at manden søgte at hjælpe hende, så godt som han nu kunne. Siden hun byder ham velkommen igen, tyder det ikke på at hun er vred over hans indsats. Sådan tolker jeg de få fakta.

Jeg ville ønske at der var en bedre måde at håndtere sådanne tilfælde på, end en velment men dårligt gennemført gør-det-selv handling. Jeg mener ikke at han bør straffes, med mindre konen synes at det skal anmeldes.2 comments:

Anonym sagde ...

Kun dr bruger ordet aktiv dødshjælp i overskriften - ja det kommer ikke bag på mig!

Det er et råddent system - og jeg er ikke bleg for at sige det. Der er simpelthen ikke nok respekt for det enkelte menneske egen definering af det gode liv.

tosommerfugle sagde ...

Ja, hvis historien er hvad den mest ser ud til, er det godt nok en skæv vinkel at hinte i retning af mordforsøg. Mit gæt er at det var efter aftale med hende, at hun havde fået nok af en sygdom der ikke gav plads til meget liv. Det var flot at han havde modet, selv om det jo så ikke lykkedes helt.....

Logo sommerfugl