Logo sommerfugl

onsdag den 12. marts 2008

100 Indlæg

Cluster ballooning
Så er der et lille jubilæum. Dette er indlæg nr. 100 på denne blog, og dermed tid til et lille kik tilbage.

Jeg startede jo ud fra min forargelse over at blive anklaget som kriminel, når jeg vidste at jeg havde handlet rigtigt. Det lykkedes for domstolen at slange sig udenom loven, og frikende mig. Sagen vakte jo en vis opmærksomhed, jeg fik mine "15 minutters berømmelse".

En del af baggrunden for at starte bloggen var at debatten omkring sagen nok var blevet noget større hvis jeg var blevet dømt i byretten. Jeg ville have været nødt til at vurdere om jeg ville anke en formodentlig ret mild dom, om retfærdigheden var besværet værd. Jeg tror at jeg havde gjort det.

Meningen med bloggen var dog allerede fra starten mere end "blot" min egen sag. Jeg havde ikke lagt nogen konkret plan, men når samfundet havde tilladt sig at anklage min moral, følte jeg behov for at gøre gengæld. Kulturen er præget af fordomme, mønstre og regler der sættes i stedet for i den enkelte situation at tænke og føle efter hvad der er rigtigt.

Selvfølgelig er der ingen entydige svar for hvad der er rigtigt og forkert, det er netop en misforståelse når samfundet søger at klare etiske problemer gennem at udstikke regler for hvad der er tilladt eller forbudt. Jeg har mine klare holdninger for hvad der er rigtigt og forkert, menneskeligt og umenneskeligt. Dem har jeg fået afprøvet og efterlevet i praksis. De er den dybere basis for denne blog. Dem delte jeg med Ingelise, også før nedturen, og undervejs.

Sådan set passer blog-formen godt til mit "projekt". Jeg føler ikke for at være udfarende "missionær". Jeg vælger at synliggøre mine holdninger. Alle har muligheden for at læse. Og jeg kan se at mange finder frem til enkelt-indlæg via søgemaskinerne. Jeg håber på at have vakt eftertanke, og måske inspireret til at nogen har ladet deres synspunkter flytte lidt.

Bloggen er ikke personlig - den handler ikke om mig og min dagligdag. Den er et projekt hvor jeg analyserer mine holdninger, og sætter ord på. Den er bevidst lidt fragmentarisk, med meget blandede indlæg. Jeg blæser balloner op, og sætter dem i luften. Den røde tråd er noget med respekt for det enkelte menneske og dets situation.

Mit øje

Billedet i starten er fra en amerikaner med en ganske usædvanlig hobby. John Ninomiya samler en flok helium-balloner og flyver med dem.

2 comments:

Anonym sagde ...

Tillykke på bloggen :-)

tosommerfugle sagde ...

Mange tak :-)

Det er jo en spændende proces med at udvælge hvad der skal udtrykkes.

Logo sommerfugl