Logo sommerfugl

onsdag den 5. marts 2008

Golden Gate to eternity

Fire sekunder. Det er den tid som det tager at nå vandet, ved spring fra Golden Gate broen ved San Fransisco. Ved 121 km/t er det knusende at ramme vandoverfladen. Kun ganske få overlever.

Golden Gate broen

Gennemsnitligt er der mindst ca. 2 selvmord om måneden. Fakta er at det er verdens mest populære sted at begå selvmord. Som forebyggende foranstaltninger patruljerer politiet broen, der er opstillet nødtelefoner, og broen er lukket for fodgængere efter mørkets frembrud.

Klar til spring, selvmord
Der har i mange omgange været diskuteret at montere høje rækværk, for at hindre de mange selvmord. Modargumenter er især sikkerhed omkring stormvejr, økonomi og æstetik. Spørgsmålet er også hvor effektivt det egentlig ville være. Der kan ikke være tvivl om at et effektivt rækværk kunne afholde folk fra at bruge broen til selvmord. Men så ville de jo nok finde et andet sted og måde at gøre det. Det er jo næppe broen der får folk til at begå selvmord. At broen er et "populært" selvmordssted gør den ikke til årsag til selvmordene.

Jeg kunne endda finde på at spekulere i om et rækværk ville føre til et øget antal selvmord i området. Når mange der vil begå selvmord søger til broen, er der reelle chancer for at andre tager fat i dem dér. Og den meget store synlighed som udspringerne giver omkring selvmord sætter fokus på forebyggelse. Mere spredte selvmord ville ikke få samme fokus, og dermed mindre grundlag for bevillinger til forebyggelse.

Der er i øvrigt lavet en film. På et år fangede automatiske kameraer 19 selvmord fra det mest brugte sted på broen. Filmen har også interviews med familier, vidner og nogen som har forsøgt. The Bridge

Jeg vil antage at telefonerne virker det meste af tiden.
Nødtelefon, krisehjælp, virker ikke


0 comments:

Logo sommerfugl