Logo sommerfugl

lørdag den 24. november 2012

Norman Rockwell: Second Holiday

Second Holiday - Norman Rockwell
Second Holiday by Norman Rockwell (1939)

Den amerikanske kunstner Norman Rockwell er især kendt for sine gennemarbejdede motiver, der med lune og alvor fortæller mange små historier fra livet. Dette billede, Second Holiday, blev lavet som illustration til en novelle af Richard Sherman. Det nydelige ældre par i deres fineste tøj, og med hinanden i armene, kommer fra den lille by Lethana. De er på blot deres anden ferietur i over 40 år.

Til denne oplevelse har de lagt store planer, og underholdt naboerne med de spændende detaljer. Turen var nu ikke deres egn idé, men et forslag fra deres læge. Nu sidder de i venteværelset på et hospital med de bedste specialister. Essie er alvorligt syg, og vil ikke leve ret længe endnu. Mr. Yeamans beskytter hende mod den barske sandhed gennem skuespillet om ferierejsen og store oplevelser. Men hun ved godt hvordan det står til, og beskytter sin ægtemand mod den ubehagelige virkelighed. Det er jo så dejligt at være på ferie. Klinikken er sådan et interessant sted.

Second Holiday - Norman Rockwell

Nu sidder de tavse og kikker lige ud i luften. Lægen står ved siden af, men der er ikke rigtig plads til at han kan sætte sig på bænken, og snakke om sagerne. Journalen ligger dækket til under en hat. Den skal gemmes væk. Paraplyen kan ikke skærme dem, men markerer den grænse lægen ikke må krydse. Gå væk sandhed. Den kan der ikke snakkes om. De fornægter døden, og dermed den sidste del af deres liv.

Et trist ældre par. De har brug for at snakke. Tør de?


0 comments:

Logo sommerfugl