Logo sommerfugl

lørdag den 10. april 2010

Smil, det smitter

Spring fra Golden Gate
En lille historie fra 1970-ernes San Francisco. En dag sprang en mand ud fra Golden Gate broen. Et planlagt selvmord, som ingen vidste noget om, måske heller ingen der savnede ham. Sagen måtte jo efterforskes, og mandens næsten nøgne lejlighed blev undersøgt. På bordet lå der en slags afskedsbrev. Meget kort:
Jeg vil gå ud til broen. Hvis bare én person smiler til mig på vejen, vil jeg ikke springe.
Åbenbart ingen smil. Det havde han formodentlig heller ikke forventet. Selvmordet var besluttet, selv om han higede efter bare en lille grund til at lade være. Storbyen træner sine indbyggere til at ignorere hinanden. Ensomhed kommer ikke af at være alene, men når de andre mennesker i nærheden alligevel er langt væk.

På kanten til spring fra Golden Gate

En anden historie fortælles af hovedpersonen selv, Kevin Hines. Han er blandt de få som har overlevet springet. Han havde en meget dårlig dag, og græd på sin vej mod Golden Gate broen. Mod det store spring. Hvis nogen spurgte til hvordan han havde det, om han havde brug for hjælp, ville han fortælle det hele, bede om at få hjælp. Da han havde tøvet 40 minutter ude på broen prikkede en kvinde ham på skulderen. Men nej. Hun så ham kun som en der kunne tage et billede af hende. Da hun gik videre sprang han. "Nobody cares".

På vej mod vandet var hans første tanke "jeg vil leve", og ved at lande med fødderne nedad lykkedes det for ham at undgå at blive knust.

Krisetelefon på Golden Gate broen, ude af drift


0 comments:

Logo sommerfugl