Logo sommerfugl

fredag den 28. marts 2014

Med boltpistol til skud i hjernen


Jeg fandt en illustration omkring aflivning af køer. Den viser hvordan der skal sigtes for at ramme det rigtige sted på en kos store hovede. Med en boltpistol er meningen at koen bliver slået ud, så den hurtigt derefter kan stikkes i halsen med en stor kniv. Når blodet løber ud i løbet af nogle minutter dør koen, og kan slagtes. Tegningen vejleder til at udpege stedet meget præcist, for hvis der rammes lidt ved siden af, får koen kun en smertefuldt sår. Dyrplageri er ikke måden at dræbe en ko på, og den vil jo blive ret urolig hvis det ikke gøres ordentligt.

Når det er så vigtigt at ramme præcist hænger det sammen med at lille. Uden anatomisk kendskab er det ikke let bare lige at pege på hvor hjernen egentlig befinder sig, indeni den tykke hovedskal. Jeg har set nogen overveje en boltpistol som selvmordsmetode. På et menneske er hjernen nem at lokalisere, og den har slet ikke samme solide hjernekasse. Det må altså være nemt, eller hvad?


Nej, tværtimod illustrerer billede hvorfor en boltpistol, eller andre former for skud i hjernen, er helt uegnet som selvmordsmetode. Sagen er at den menneskelige hjerne er så stor at den ikke er til at smadre med et enkelt skud, med mindre det ligefrem er en kanon.

Set i forhold til kroppens størrelse, er mennesket jo det dyr som har langt den største hjerne, hvilket især vil sige storhjernen. Uden en total skade, er der meget større chance for at overleve, eller at det tager mange timer med at dø. Det er jo ikke nok at skade en begrænset del af hjernen.


0 comments:

Logo sommerfugl