Logo sommerfugl

torsdag den 3. januar 2013

Verdens mest kyssede mand?

Dita von Teese kissing Victor Noir grave memorial

Den franske journalist Victor Noir blev i 1870 dræbt ved et politisk mord. Ved hans grav på kirkegården Père Lachaise Cemetery i Paris blev der skabt et mindesmærke, en naturtro skulptur som skal vise ham som hans døde krop lå efter nedskydningen.

Victor Noir well worn after women kissing and rubbing

Et aspekt af skulpturen er en meget synlig bule i bukserne. Måske har han haft rejsning i døden, det kan ske. Det har ført til en noget bizar myte, og kilde til berømmelse i nutiden. Statuen er ret populær blandt kvinder, for myten går på at han kan fremme frugtbarhed, seksuel nydelse, og måske endda føre til en ægtemand indenfor et år.

Ritualet går på at komme med blomster, kysse ham på læberne, og gnubbe ham i skridtet. Det skulle have disse magiske virkninger. At mange forsøger sig er tydeligt at se på de blankslidte steder på statuen. Hvad mon Victor Noir havde sagt hvis han vidste at kvinder ville komme valfartende, med intim omgang?

Nogle tager det der med gnubberiet ret alvorligt, og gør det grundigt. Men det rimer vel også når det er sex det handler om:

Dita von Teese riding Victor Noir grave memorial
Dita von Teese at Victor Noir grave memorial

Engang satte kirkegårdens ledelse et rækværk op omkring skulpturen, måske for at forebygge denne "usømmelige omgang med lig", men det blev nedtaget efter protester.


0 comments:

Logo sommerfugl