Logo sommerfugl

fredag den 26. december 2014

Beachy Head jule-springer juleøl

Beachy Head jumper

På sydkysten af England ligger de op til 162 meter høje kridtklinter Beachy Head, nær Eastbourne. Ud over at være en flot turistattraktion, tiltrækker stedet også mange som vil dø ved selvmord. Det er verdens tredie mest "populære" selvmordssted, med en 2-3 udspring om måneden. Set i denne sammenhænge virkede det ret malplaceret (eller værre) at et lokalt bryggeri opkaldt efter klinten lancerede en juleøl, ved navn "Christmas Jumper", altså jule-springer.

>Keith Lane with Beachy Head Christmas Jumper dark ale bottle

Blandt de mange som følte sig stødt over denne navngivning er Keith Lane (på billedet), som selv mistede sin kone ved klinten for 10 år siden. Han har også reddet mange andre fra selvmord, ved at gå på patruljer i højderne. Så han har det ganske særligt tæt på, og undrer sig over hvordan nogen kunne finde på at lave et så hensynsløst provokerende navn. Selvfølgelig insisterede bryggeriet på at navnet ikke var i nogen ond mening, og egentlig navngivet efter en "jumper" i betydningen julemandens uld-trøje. Det virker dog lidt søgt, set i lyset af at der ingen trøje er på etiketten.

Beachy Head Christmas Jumper, bottle conditioned dark ale

Selv om der ikke var hensigt over at såre nogen, ændrer det ikke på at det var en meget klodset og ufølsom måde til at navngive en juleøl. På den anden side kan det siges at folk med dyb personlig berøring i forhold til selvmord, ikke skal have en sær-rettighed mod ting som kan vække smertelige minder. Også ved andre former for dødsfald vil der altid være ting, som for de pårørende, er lejlighed til at minder, følelser og tårer presser sig på.

Sådan er livet.0 comments:

Logo sommerfugl