Logo sommerfugl

søndag den 29. september 2013

Tine Bryld skulle ikke leve længere

Trine Bryld

Hvis jeg nogensinde ender i sådan en situation, så skal I køre mig ud over en skrænt.

Sådan havde den kendte socialrådgiver, Tværs-radiovært, forfatter og brevkasseredaktør Tine Bryld det med tanken om at ende som hjælpeløs, uden selv at kunne noget. Uheldigvis gik det netop sådan, efter at hun den 21. november 2010 blev ramt af en alvorlig hjerneblødning. Hun overlevede fordi hun havde veninder på besøg, som straks tilkaldte en ambulance. Med behandling og genoptræning kom hun til bevidsthed, og kunne tale og bevæge sig lidt. Der var håb om at hun ville overleve med intellektet i behold, og få flere end sine 71 år.

Desværre skete der flere tilbagefald, og Tine Bryld døde den 21. april 2011. De sidste uger var hun uden bevidsthed, håbet svandt, og familien måtte indstille sig på at give slip. Til Femina har datteren Lea Bryld i denne uge fortalt at familien helt bevidst slog ring om Tine og hinanden, og i fællesskab tog en vigtig beslutning.
De sidste fem uger var vi ikke i kontakt med hende, og det var også os, der i samråd med lægerne sagde: ’Vi synes ikke, hun skal leve længere.’ For hendes udsigt var at komme på plejehjem. Det havde været hendes værste mareridt.

Trine Bryld i Tværs

Det blev jo ikke til at Tine Bryld blev kørt ud over en skrænt, men hun havde heldigvis opdraget sine børn godt nok til at at de kunne respektere hendes klare ønsker, og give Danmarks ekstra-mor lov til at dø, når hun ikke kunne leve.

Det er en afgørende skelnen når det er klart at det er bedre om livet ikke bliver længere, i stedet for at insistere på at fastholde et menneske der ikke har mere liv tilbage, og afpasse sine handlinger derefter. Hjælpe også når døden er næste fase af et godt liv.


Som et strejf af en dråbe
Fik vi lov til at håbe
På de ting, som skal komme
Før end livet er omme

BT:


0 comments:

Logo sommerfugl