Logo sommerfugl

onsdag den 15. maj 2013

Nu også dødshjælp i Vermont

Vermont state seal - Freedom & Unity
Begge parlamentariske kamre i den amerikanske delstat Vermont har vedtaget en lov om værdig død. Guvernøren har på forhånd givet udtryk for at han vil sætte sin underskrift på en sådan lovgivning, og dermed er Vermont den tredie USA-delstat med en konkret lovgivning for at lade terminalt syge mennesker få lov til at få hjælp til at dø lidt før. Tidligere har også Oregon og Washington indført lignende lovgivning, men der måtte der folkeafstemning til, for at overtrumfe politikernes modstand. Nu bliver sådanne fremskridt en del af det normale lovgivningsmæssige arbejde.

Dick Walters + Ginny Walters - Vermont Patient Choices - Death with Dignity

En stor del af forklaringen, ud over at det er en af de mere oplyste delstater, er at organisationen Patient Choices Vermont har kæmpet for sagen gennem de sidste 10 år, under ledelse af Dick Walters. Han fik politikerne til at lytte til folkets røst. Som han skriver:
Victory!

This is an historic day for the end-of-life choice movement both here in Vermont and across the nation.

Vermont has taken a huge step forward for the autonomy rights of terminally-ill patients.

We are the first state in the nation to approve a Death with Dignity law through legislative action and the first state in the eastern United States to open this important door.

This vote stands as a testament to the power of the citizen voice. While this bill is popular with the public at large, it is the activism of many bill supporters that reminds us of the powerful impact citizen voices have in Vermont.

Desværre ser det jo stadig ud til at det danske folketing hænger fast i fortiden, når emnet aktiv dødshjælp konstant ignoreres.


2 comments:

Anonym sagde ...

er du troværdig?

tosommerfugle sagde ...

Når jeg selv skal sige det, ja. Men det er jo sådan set op til andre at vurdere om de også synes det, og om de kan gøre opmærksom på ting som peger i en anden retning.

Logo sommerfugl