Logo sommerfugl

torsdag den 7. juni 2012

Croquis-tegning med nøgenmodel i pæreform

Nøgen pære som croquis-model - Victoria Ivanova pear stories


6 comments:

Lady in Lilac sagde ...

Hvor er den sød….
3 fuldstændig ens pærer, der i samme billede, der yderst overbevisende kan "være" 3 helt forskellige ting. En maler i malerkittel der svinger sin pensel på lærredet. En tegning af af en nøgen kvinde, der strækker den ene arm yndigt opad og den levende kvinde med svulmende saftspændte former, der står og er mystisk i skyggerne og er mere levende end pæren på pæremalerens tegning.

Dine to sidste indlæg jo i den grad hinandens modsætning!! :-)

Forbruger mennesket versus det legende menneske, der eksempelvis leger med pærebilleder.

Og man vælger jo selv.


"Der er så mange, der er slaver,
lænket fast til job og tid-
hvorfor bruges vore gaver
uden tanke, uden vid?

Lad os lege i livstræets krone
Lad os føle, at livet er stort
lad os skue de blå horisonter
og himmelhvælvingens port."

(fra sangen, Livstræet)

tosommerfugle sagde ...

Modsætninger mødes jo, og kan fremhæve hinanden gennem kontrasten. Det er så meget sjovere end at søge at se det hele ud fra en forventning om ensartethed og "den rigtige" måde at være på. Af og til har jeg da tænkt tanken om at eventuelle forsøg på at psykoanalysere mig ud fra min blogpersona kunne give ganske "interessante" resultater :-D

Og sjovt at se hvor frugtbare (!) resultater en kreativ person som Victoria Ivanova kunne få ud af en dagligdags pære. Jeg kan da anbefale et kik på hendes galleri. Hun leger også med andet end pærer.

Som talemåden ikke lyder: "Livet er en leg, man skal bare glemme reglerne". Den blev mere rigtig af at blive vendt på hovedet.

Der er så meget, der kan trykke
gøre dagen trist og grå
Se de folk der uden lykke
bare går og går i stå


Ja, der er jo nogle som blot ser livstræets krone som noget hvor bladene skal fejes op! Eller ikke gør andet med pærerne end at spise dem.

Anonym sagde ...

Lidt ude af kontekst, men læste følgende udtalelse idag som argument mod aktiv dødshjælp:
"Patienter, som stiller os over for det ønske, fremsætter kravet i desperation.
De gør det fordi, de åbenbart ikke har tillid til, at vi er i stand til at yde den nødvendige hjælp og bistand," Poul Jaszczak (formand for lægeforeningens etiske udvalg.
Øh... Ja! Tænker jeg så, fuldstændig korrekt - jeg er helt enig med ham både i at jeg ikke selv har tillid til at kunne få den nødvendige hjælp og bistand fra de danske læger i den situation, ligesom jeg er helt enig med ham i at jeg skulle være yderst desperat hvis en læge var den eneste person jeg havde at spørge om hjælp til at ende mit liv. Men derfra og til at drage den konklusion at aktiv dødshjælp ikke er en løsning - får mig til at tabe kæben og bare måbende sige øh...

tosommerfugle sagde ...

Etik skulle lægernes formand på området ellers gerne have forstand på. Trist at han kun evner at se det indenfor den snævre ramme af at sygdomme er noget der skal behandles, og at den "nødvendige hjælp og bistand" stopper ved deres muligheder for at kunne køre noget hvor modtageren føler sig hjulpet.

Jeg har generelt fin tillid til de danske læger, så længe de er i stand til at redegøre for at deres forsøg på at hjælpe faktisk er noget som jeg oplever som værende til gavn for mig.

Det kan de jo ikke altid, og det er da også helt ok at deres muligheder er begrænsede. Det skal de ikke høre et ondt ord for, fra min side. De få undtagelser med lægesvigt er sjældne nok til at de ikke bekymrer mig.

Ja, det er trist når lægen er den eneste hjælper, der kan antages at have viden til at yde den nødvendige hjælp, når den består i at afkorte processen. Og så er det netop til at blive desperat over at de på dette punkt systematisk svigter lægeløftets ed om efter bedste evne at virke til medmenneskers gavn.

Hvis lægen kan argumentere for at de har en god og ønskværdig hjælp at byde på, så skal de da ikke være bange for at nogen hellere vil dø. Men det er da ubehageligt at blive målt så konkret på sine begrænsninger, og give "kunden" muligheden for at underkende konceptet med at den eneste mulige løsning er at udnytte lægernes faglige evner normalt, og så ellers regne ubærlige vilkår for nødvendige.

Jeg tror nok at jeg senere begår et blog indlæg hvor jeg mere direkte går i clinch med argumentationen fra Poul Jaszczak.

Anonym sagde ...

Jamen så vil jeg afvente før jeg kommer med yderligere kommentarer (hvis jeg overhoved finder det nødvendigt :-) )til efter at du har begået dit nye indlæg sådan at de falder i en mere korrekt kontekst:-)

tosommerfugle sagde ...

Du skal jo være velkommen, men jeg er jo ikke så trekantet omkring konteksten :-)

Logo sommerfugl