Logo sommerfugl

mandag den 1. november 2010

Et kærligt brev

If you really want to touch someone, send them a letter

If you really want to touch someone, send them a letter.

Dette billede er fra en reklame for det australske postvæsen. Den blev så godt modtaget, at den blev brugt bredere end planlagt, og hvor et magasin endda gentog den uden betaling.


6 comments:

Søren sagde ...

Hvad synes du om DR`s levealdertest, som jeg har lagt hos mig selv? Du behøver ikke at svare hos mig, men kan tage den over til dig selv.

Måden jeg gør det på skyldes, at jeg ikke kan lave et link :-)

tosommerfugle sagde ...

Uanvendelig. En sådan levealder-test baseret på så generelle spørgsmål kan kun give et hint om gennemsnittet for større grupper af mennesker, intet om udsigterne for den enkelte.

Det bliver værre af at den starter med at antyde at det er "med din indstilling til livet", men den fokuserer kraftigt på hvad der har været af sygdomme og dødsfald i de to foregående generationer.

Derudover nogle få af de "sædvanlige" risikofaktorer omkring livsstil, men store individuelle variationer gør resultatet til ren fiktion når vi ser på enkelt-mennesker.

Det havde været mere ærligt at undgå den generende langsommelige trin-for-trin udspørgen, og samle det hele på en side. Den skulle så fortælle hvor meget hver faktor giver, gennemsnitligt set, for at hjælpe brugeren med at få et overblik over indholdet.

Jeg antager at den bagvedliggende hensigt er at oplyse, men formen på "testen" smadrer dette.

Med andre ord, er den ligeså elendig som hvad ugebladende ynder at kaste i hovedet på læserne.

Mener jeg altså :-)

Søren sagde ...

Hold da helt fest - sikken en svada du giver testen :D

Tak fordi du tog dig tid til den.

Hvad angår de foregående generationer synes jeg også, at det er for voldsomt.

At man fra forældrene kan man arve et mere eller mindre heldigt gen lyder rimeligt nok synes jeg.

Jeg synes den er meget sjov. Lidt stof til eftertanke har den da givet mig.

Det var også din mening jeg bad om.

Tak for det og den :)

tosommerfugle sagde ...

Meningsløs plejer jeg ikke være ;-)

Spørgsmålene om ophavets helbredsmæssige skæbne tror jeg, ud over den genetiske arv, også er en indirekte reference til muligheden for en social arv. Gennemsnitligt set er der risiko for at usunde valg omkring livsstil indgår i familiens fællesskab. Men der skal ikke megen mønsterbrydning til for at den enkelte sætter sig ud over disse mønstre for store grupper. Spørgsmålene er dog svære at svare på for mange mennesker. Enten lever "de gamle" endnu, eller også kan der være uklarhed om især de biologiske bedsteforældres detaljer.

Testen burde sætte mere fokus på at give den enkelte anledning til at tænker over de ting som han/hun selv har indflydelse på ....

Søren sagde ...

Ja, vi er enige

"Testen burde sætte mere fokus på at give den enkelte anledning til at tænker over de ting som han/hun selv har indflydelse på ...."

Tak

Godnat :)

tosommerfugle sagde ...

Den "populistiske" vinkel er så desværre til gengæld at sætte mest fokus på det som den enkelte ikke kan gøre noget ved.

Rigtig mange er jo meget mere bekymrede for bittesmå risici "udefra" end hvad de selv påfører sig af mange gange større belastninger. Men det er upopulært at vinkle sagerne på denne mere realistiske måde....

Godnat! :-)

Logo sommerfugl