Logo sommerfugl

mandag den 23. februar 2009

Teater: Service Selvmord

Tid til at drage videre? - Service Selvmord
Det kunne være at jeg vil i teatret...

Stykket Service Selvmord bliver snart opført to steder i hovedstadsområdet. Et teaterstykke som mange lod sig provokere af, da det blev opført på Aarhus Teater i 2006.

Stykket er baseret på bearbejdet materiale fra 8 virkelige sager med selvmord. Dagbøger, efterladte, analyser og hjemmesider. Det lader personerne tage deres beslutning op til revision. Derved rejses debatten omkring retten til at vælge sin død. Om vi har pligt til at leve? Vi har frihed til at vælge hvordan vi vil leve vores liv. Hvorfor ikke også længden? Om aktiv dødshjælp er barmhjertigt.
Et teaterstykke med opskriften på det perfekte selvmord får psykologer til at anklage Aarhus Teater for manglende etik. Men opskrifterne kan findes alle steder, svarer dramatikeren, der sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor det moderne menneske ikke må vælge sin egen død.

Service Selvmord, Aarhus Teater
Selvmord med plastik-pose og piller

Stykket har også et absurd "Exit Society", der helt kommercielt tilbyder at arrangere detaljerne. Tilbyder både sjove, skamløse og hurtige selvmord. Eller hvad der nu ønskes. Kunden har altid ret. Men helst ingen slinger i valsen. Angiveligt er dette inspireret af Dignitas i Schweiz, der som forening tilbyder hjælp til selvmord, med mindre de ikke vurderer at grunden er "holdbar" nok.

Christian Lollike modtager Kafkat 2007

Dramatikeren Christian Lollike er vistnok den eneste forfatter der har haft "æren" af debat i Folketinget for at fratage bevillingen til teatret der spillede et andet af hans stykker. Louise Frevert mente at han havde "en positiv og morskabsagtig" holdning til temaet massevoldtægt. Han tager stærke emner op. Piller ved tabuer. Det skal til.


Service Selvmord, Herlev Revy og Teater

Herlev Revy og Teater opfører Service Selvmord mellem den 27. februar og 7. marts 2009, instrueret af Sarah Lindahl og Maria Eriksen Britt. De præsenterer det på siden "Service Selvmord" af Christian Lollike.

Service Selvmord, Wildfux

Projektgruppen Wildfux opfører det sammen med Afdeling for Teater- og Performancestudier i kældergangene under Københavns Universitet, Amager. Serviceselvmord.

Ditte Krøyer spiller i Service Selvmord


1 comments:

tosommerfugle sagde ...

Amager Bladet: Selvmordsfortællinger fra kældergangen
TEATER: Det er barske sager, teaterforestillingen 'Service Selvmord' tager op. Christian Lollikes forestilling, der spilles i kældergangene under Københavns Universitet her i marts, giver publikum en guidet rundrejse i den sværeste beslutning et menneske kan tage: Selvmordet.


kukua.dk:
“Godaften dæmoner og tak fordi I ville komme.”
Service Selvmord er en spændende og anderledes forestilling, om noget så utraditionelt som selvmord.

Publikum tages med på en vandring ind i de snørklede gange af en selvmorders verden, (både før, under - og efter selvmordet). Derudover får man et glimt af de efterladtes tanker og bliver vidne til udformningen af “EXIT” - et firma specialiseret i selvmord - for som en kvinde i hvid kittel fortæller os; “I dag vil ingen ligne andre. Heller ikke selvmordere.”

Hvad får et menneske til at tage en så stor beslutning? Har vi ret til at bestemme, hvornår det skal være slut?

Service Selvmord er en teaterforestilling om den sværeste beslutning et menneske kan tage. Selvmordet. Forestillingen, der er skrevet af den prisvindende dramatiker Christian Lollike, spiller i kældergan-gene under Københavns Universitet Amager. Det er en rejse - en guidet vandring rundt om fænomenet selvmord. Vandringen byder bl.a. på:

• selvmordsfortællinger
• en sikker opskrift på selvmord
• og et kig ind i de efterladtes verden

Det er en stærk forestilling, der er drevet af viljen til at beskrive det ubærlige, og viljen til at debat-tere det tabuiserede, men også en forestilling, der rummer humor og kærlighed.

Logo sommerfugl