Logo sommerfugl

søndag den 5. august 2007

Norah Jones og sammentræf

Norah Jones
Min kæreste havde den musikalitet som jeg ikke har. Havde tidligere optrådt med en af de gode jazz-musikere. Mens hun havde det godt, handlede det meget om sang og musik, og at hun havde fundet nogle gode lærere. Hun var rigtig glad for Norah Jones, og øvede sig i at spille og synge nogle af numrene fra CDen "Come Away With Me".

Da jeg fredag morgen ringede efter en taxa for at komme i retten, var der lidt ventetid, og musikken var "Come Away With Me". Så jeg måtte lige sunde mig lidt da der blev svaret. Da taxaen kom, og jeg havde fortalt hvor jeg skulle hen, viste det sig at det var samme taxa-chauffør som kørte for 3½ år siden, hvor Ingelise blev indlagt. Han huskede os, og havde tænk på hvad der var galt. Så snakken blev lidt mere personlig, end jeg havde regnet med. Og han glemte helt at køre mit dankort igennem mens der stadig var radiodækning.

Et sammentræf mere, er at jeg længe før sagen blev berammet til den 3. august havde bestilt billet til en koncert med Norah Jones i Falconer Salen i aften. Jeg kan godt lide hendes musik og sang. Men det kan jo ikke undgås at det også bliver til at jeg mindes hvor gerne at Ingelise ville have været med til sådan en koncert.

2 comments:

Lizelotte sagde ...

Come away with me er en smuk CD.
Garneret med følelser og minder må den være næsten ubærlig...

tosommerfugle sagde ...

Jeg havde ellers "trænet" ved at den tit har været i højttalerne herhjemme - men lige ved den lejlighed virkede den ret stærkt på mig, især når teksten fint kan tolkes sammen med vores forhold, og den nat hvor det kærligste jeg kunne gøre desværre var at lade hende få fri.

Come away with me in the night
Come away with me
And I will write you a song

Come away with me on a bus
Come away where they can't tempt us
With their lies

I want to walk with you
On a cloudy day
In fields where the yellow grass grows
knee-high
So won't you try to come

Come away with me and we'll kiss
On a mountaintop
Come away with me
And I'll never stop loving you

And I want to wake up with the rain
Falling on a tin roof
While I'm safe there in your arms
So all I ask is for you
To come away with me in the night
Come away with me

..............................

Jeg var ret svedig da jeg kom ind på Frederiksberg, undervejs kom jeg i tanker om at jeg hellere måtte komme tilbage efter billetten. På en måde havde det ikke gjort så meget at komme for sent, for opvarmningen var med en anden kunstner, M. Ward. Ikke noget galt med ham og hans guitar, men det var ikke det jeg kom for.

Så var der mere plads til at lade følelserne flyve da Norah selv var i centrum af scenen. Hun gjorde det godt, men jeg synes dog at den blide side af hende ville være bedre tjent med mindre lokaler og lydtryk. Til gengæld satte hun og bandet efterhånden tryk på, og spillede salen op. Flot. Jeg havde kikkerten med, så jeg havde muligheden for at se dem tæt på. Det var en oplevelse at se hvordan især trommeslageren og bassisten smeltede sammen med deres instrumenter og gav hvad de havde.

Og jeg fik jo den meget følelsesfulde aften som passede godt som en slags afslutning på sagen......

Logo sommerfugl