Logo sommerfugl

lørdag den 4. august 2007

Ekstra Bladets interview om sagen og frifindelsen

Her i lørdagsudgaven bringer Ekstra Bladet et interview med mig, "Derfor lod jeg min kæreste dø". Det er foregået ved at jeg har fået nogle spørgsmål, som jeg har haft med i tankerne da jeg skrev de par sider om baggrund og etik på http://tosommerfugle.googlepages.com/

Envidere har jeg med tilladelse fra Ekstra Bladet gengivet hvad de skriver, både lørdag, det tidligere skrevne, startende med leder og dobbeltsidet artikel sidste søndag.

Interesserede kan jo så sammenligne min egen fremlæggelse med den redigerede udgave, som dog også har lidt med fra hvad vi snakkede om ved retssagen. Jeg har haft et udmærket samarbejde med journalist Kjeld Christiansen, som har dækket sagen på en pæn måde, med respekt for mine grænser, også når han prøvede at skubbe lidt til dem.

Derfor lod jeg min kæreste dø - Moralen vandt i retssalen

Jeg vil dog påpege et par unøjagtigheder, som jeg synes forstyrrer lidt.
  • Der lanceres en Internet-afstemning med weekendens spørgsmål: "Synes du, at frifindelsen for selvmords-hjælp er i orden". Det var ikke tale om selvmords-hjælp. 90% for, så jeg.
  • Der sættes fokus på min etiske accept af at have mulighed for aktiv dødshjælp. For mig var dette blot en tangent i forhold til den væsentlig anderledes situation, som vi var i.
  • Der skrives at mine svar også kan læses på ebblog.dk - det er jo direkte forkert. Mine svar er læst via denne blog med tilhørende hjemmeside.
  • Som der står, stammer jeg. Det sættes i forbindelse med at jeg foretrak at formulere mig skriftligt. Det er en misforståelse. Baggrunden er at jeg gennem forløbet har satset på at undgå at der skal sættes fokus på min person, for det er etikken der trænger til debat.
  • Derudover er der sket redigering, som visse steder drejer fokus i forhold til hvad jeg prøvede at udtrykke, men dog ikke i et omfang som jeg ikke kan affinde mig med.
Sagen har jo også været på i DR og TV2. Af nævnte grunde sagde jeg nej til at optræde for åbent kamera og mikrofon, men har sendt dem link til bloggen. Denne er valgt som min primære fremtræden, så alle har adgang til kilden, og kan se hvad jeg vælger at bidrage til debatten med.

2 comments:

Anonym sagde ...

Kære Johnnie:-) Det er meget fint at få læst nogen af dine første indlæg (her et år efter) - det må jeg tilstå at jeg ikke har gjort før. Det virkede på en måde mest rigtigt bare at følge med hvor jeg trådte ind, men også rigtigt at finde indblikket nu:-)

Knus:-)

tosommerfugle sagde ...

Blogmediet lægger jo netop også op til den med at springe på her og nu - det er ikke fortiden der er i fokus. Det matcher faktisk også livet, og andre måder at træffe sammen på. Men også en tidsdimension som giver åbenhed bagud, som noget ekstra.

Min blog her er jo så speciel på den måde at tidsdimensionen ikke er et forløb, men fragmentarisk behandling af sammenhængende emner. Derfor mange krydslinks, både tilbage og frem. De er ment som tilbud om at finde mere, men netop ikke noget der ellers behøves læst.

En publikation som er en buffet mere end en kinesisk middag.

Knus&Kram :-)

Logo sommerfugl