Logo sommerfugl

tirsdag den 8. september 2015

Se dig ikke tilbage!


"Standing still is going backwards."


4 comments:

Anonym sagde ...

Faldt lige over det her
http://asikt.dn.se/asikt/debatt/vi-maste-fa-bestamma-over-var-sista-tid/

tosommerfugle sagde ...

Ja, de gamle fortærskede argumenter mod aktiv dødshjælp går igen og igen. Det hjælper ikke når de bliver pillet fra hinanden - modstanderne lader sig ikke påvirke. Nærmest som om deres bekymring skal udbredes som "sandheden" gennem gentagelsens magt. Men det er jo blot hvad der holder religionerne i live.....

Anonym sagde ...

Selvfølgelig går de igen :-( Men det betyder ikke at dem af os som mener noget andet ikke før eller siden vil få medhold, og så længe der er folk som bliver ved med at insistere på en ændring - er der håb :-) Det interessante er jo om hvorvidt opinionen ændrer sig over tid..

tosommerfugle sagde ...

En aktuel målestok for opinionens ændringer er delstaterne i USA. Her er der en udvikling så flere og flere stater får lovgivning (eller højesteretsdomme) som tillader aktiv dødshjælp. Helt aktuelt er en sådan lov netop blevet vedtaget i Californien, efter flere forsøg. Selvfølgelig sker det i de mere liberale stater, der er et stykke vej til bibelbæltet.

Det er især enkeltsager med høj profil som kan flytte folk, altså hvor behovet er så indlysende at der ikke findes gode argumenter for at de pågældende syge mennesker nødvendigvis skal leve så længe som den medicinske kemi og teknologi muliggør.

En væsentlig hurdle, især herovre, er om politikere indser at de nogle gange ikke skal regulere så dybt at konkrete og menneskelige vurderinger bliver ulovligt.

Logo sommerfugl