Logo sommerfugl

tirsdag den 9. juli 2013

Er løven dyrenes konge?

Kafferbøffel angriber løve

En populær forestilling fra eventyr-bøger som Tarzan er at løven er "dyrenes konge". Billedet her viser et mere realistisk magtforhold. Løven prøver i panik at flygte fra en kafferbøffel (Afrikansk bøffel), og der er ingen tvivl om hvem der er den stærkeste. Blot ét spark med bøflens store klove kan gøre stor skade. Hornene er selvfølgelig også gode våben. Det bliver ekstra kritisk af at der er flere andre bøfler, der også går til angreb på løven.

En løveflok har en rimelig chance for at nedlægge en ensom bøffel, især hvis den ikke er i topform, og derfor går løverne helst efter unger, samt gamle og syge dyr. Selv om okser har ry for at være træge og dumme, er kafferbøflen et hurtigt og adræt dyr, som er en større fare end de typisk mere dvaske løver.

Afrikanske bøfler i galop mod løve

Fotografen Dave Woollacott fangede den dramatiske scene mens han var på en ferietur i Kruger nationalparken i Sydafrika. Løven var heldig. Den undslap. Jeg håber at fotografen havde en god lang telelinse på kameraet. En del bøfler har lært at mennesker er en farlig fjende, og kan godt finde på at give dem samme tur som løven fik. Og den kan løbe over 50 km/t. Ups!

Dave Woollacott: Cape bisons chasing lion in Kruger National Park
Dave Woollacott: Lion King?


0 comments:

Logo sommerfugl