Logo sommerfugl

onsdag den 11. juli 2012

Død, sex og ligkister på kalenderen


Den polske producent af ligkister, ZPD Lindner, har her i 2012 gentaget deres marketing koncept fra tidligere år. Ligkister skal ikke være noget trist og højtidligt emne, men markedsføres med en sexet kalender. Som bekendt sælger sex, og det spiller kalenderen på med sine sexede kalender-piger i meget tætsiddende "tøj". De er ikke ligefrem nøgne, når tøjet er lavet med bodypaint.


Firmaet håber vist på at sprede sig på det europæiske marked, siden de har udvidet det meget markante kliché-sprog til også at hentyde til nationale stereotyper fra 12 af landene i den europæiske sfære.

2 comments:

Charlotte sagde ...

De lidt mere festlige og personlige kister får mig til at tænke på, at det må være et spørgsmål om tid før Ikea får produktet kister på lageret, så vi kan være omgivet af Ikea fra vugge til grav. De kan lave alle slags møbler så uhørt billigt og samtidig gøre det lidt smart og designagtigt. Det må der være et marked for. Det med selv at samle møblet selv, er jo også meget enkelt med en kiste, vil jeg da tro, så den efterladte kan uden de store problemer samle kassen selv efter brugsanvisningen og spare rigtig mange penge på den måde.

tosommerfugle sagde ...

Ikea-begravelser er en tankegang som også andre har leget med. Fx har kunstneren Joe Scanlan designet en kiste som egner sig til IKEAs princip om at varerne skal kunne pakkes i flade kasser, og selv samles efter en illustrativ vejledning.
> DIY IKEA coffin by joe scanlan
Så mangler vi bare at IKEA selv indser at der er et marked for "Kläps" produktet :-) - og uden at det skal bygges på basis af bogreoler fra firmaet...

Det kan dog siges at "gør det selv" princippet her kræver lidt for meget planlægning for de fleste, ikke kun før den døende selv.

Netop begravelser er et marked som er præget af at bedemændende udmærket godt ved at kunder oftest efterspørger at få nogen til at klare det praktiske, og måske ikke er så grundige til at afsøge markedet for at se på forholdet mellem pris og kvaliget!

Logo sommerfugl