Logo sommerfugl

mandag den 16. januar 2012

It Gets Better !?

Eric James Borges - 'Love'

Den 19-årige homoseksuelle amerikaner EricJames Borges lavede i december 2011 en YouTube video, som hans bidrag til "It Gets Better Project" mod mobning og selvmord. Her fortæller han om sit liv med grov mobning, og direkte forfølgelser, i et miljø præget af den sorteste kristendom og ondskab mod homoseksuelle.

Hans forældre støttede ham ikke, tværtimod betegnede ham som afskyelig, pervers, unaturlig og dømt til helvede. Hans mor forsøgte sig med en exorcisme, en "djævleuddrivelse", efter at han kom ud af skabet, og før han blev sparket ud af hjemmet. Et kik på den barske historie kan anbefales:


Han kunne afslutte med sige:
"You have an entire life fit to burst with opportunities ahead of you. Don’t ever give up, and don’t ever for one second think that you’re not a valuable and beautiful contribution to this world. It gets better."
Videoen udspringer også af hans gode indsats med frivilligt arbejde i The Trevor Project, omkring krisehjælp og selvmordsforebyggelse til homoseksuelle og andre (LGBT) der ikke følger den seksuelle standardmodel.

Jeg formoder at hans alvorlige og forhåbningsfulde erklæring i høj grad var rettet til ham selv. Den blev en slags afskedsbrev, en måned senere afsluttede den unge bøsse sit liv med et selvmord.

På Facebook brugte han også et alias "Keep Writing Keep Dreaming". Filmen knækkede.Eric James Borges


2 comments:

Charlotte sagde ...

En smuk og sårbar sjæl i hovedrollen, som udtrykker sig bedårende både i ord og billeder. Det her indlæg må glæde enhver ægte ordkvilibrist.
Det kærlige og smukke overgår (på trods) alt det som vækker vrede og sorg.

tosommerfugle sagde ...

Hans smukke svanesang har spredt sig vidt på Internet siden hans død. Måske han gennem sit selvmord fik spredt sit budskab meget mere effektivt. Det er både på trods af, men i høj grad også fordi tragedien gør indtrykket så meget desto dybere.

Jeg ved ikke rigtig om jeg håber at han gik i døden med disse tanker ... ... ...

Logo sommerfugl