Logo sommerfugl

mandag den 7. februar 2011

Lemming-selvmord som underholdning

Sjov med lemminger-selvmord

Lemminger med dødsdrift, der begår selvmord i hobetal ved at springe ud fra klipper er jo en gammel historie. Lemminge-effekten bruges som rammende billede på flokmentalitet og dum "gøre som de andre" blandt mennesker. Derfor er det blevet en meget udbredt og populær forestilling, som glimrende illustreret af denne sjove tegning hvor de søde små røvhuller har stor moro ud af en konkurrence, med stilkarakterer for springet.

Lemming viser tænder

Jeg håber da at det nu er almen viden at myten om lemmingers masseselvmord intet har at gøre med virkeligheden. Disse små gnavere har en livsopretholdelsesdrift som andre dyr, men det kan da ske at mange drukner på dyrenes vandringer, f.eks. hvis de svømmer over en urolig elv eller sø.

Myten om lemming-selvmord blev stærkt populariseret da Walt Disney koncernen i 1958 producerede en natur dokumentarfilm, White Wilderness ("Det hvide vildnis"), der vandt en Oscar. Heri vistes scener der skulle forestille lemminger springende i det arktiske hav. Optagelserne skete ved at drive og kaste indkøbte lemminger ud over en kant. Noget i retning af dyremishandling som underholdning.

Lemming tegning


0 comments:

Logo sommerfugl