Logo sommerfugl

fredag den 11. december 2009

Isbjørn i nød. Seal the Deal!

Isbjørn på lille isflage, som flyder til bundprop

Denne ensomme isbjørn, flydende på en lille isflage, er jo meget apropos den aktuelle Cop 15 konference i København. Risikoen for at det arktiske polarhavs økosystem bryder sammen, med isbjørnen som et af mange ofre, er jo efterhånden ubehageligt nærværende.

CO2 udledningen har gennem drivhus-effekten allerede ført til at Ishavet får mere og mere åbent vand, og i overskuelig fremtid kan blive næsten isfrit om sommeren. Hvor meget dette påvirker havets dynamik, som f.eks. den meget vigtige Golfstrømmen, kan vi jo først vide helt bagefter. Når det er sket, når verden har ændret sig. Men det kan ikke være tvivl om at der sker meget.

Ovenstående design er i øvrigt udformet som flyder på en bundprop til badekar. Det kan jo give anledning til at tænke på sammenhængen mellem den CO2 udledning som opvarmningen af vandet gav, med hvad der sker omkring Nordpolen. Og resten af verden.

En anden variant med den triste isbjørn er et låg til at beskytte indholdet af et glas. Helt apropos, et glas med det drikkevand som ikke bare er en selvfølgelighed over hele verden. Endnu mindre fremover.

Isbjørn på lille isflage, som dæksel til glas

Disse nyttige og illustrative brugsgenstande er designet af Chaiyut Plypetch fra design-bureauet Propaganda fra Thailand. Han har designet en lang række brugsgenstande, der ikke bare glider i baggrunden. Designs med humor, som ofte også kan stimulere til tanker. F.eks. en anden bundprop, som jo egentlig også er aktuel i forhold til klima-debatten:

Hjælp, bundprop udformet med hånd der rækker op

Hjælp, bundprop med hånd som håndtag


0 comments:

Logo sommerfugl