Logo sommerfugl

tirsdag den 8. juli 2008

Sommerfugle driller katte

Behind the screen

Ti hi
Du kan ikke fange mig!

Butterfly on top of lion


13 comments:

Anonym sagde ...

en sommerdrillende kattefugl?

Tag en bid
af livet
eller bid livet i dig
alternativt
bid fra dig
men bid for satan

alt andet er spild af tid ;-)

Kæmpeknus

anjoe sagde ...

Jeg gør mit bedste for ikke at spilde min tid ;-)
Kæmpeknus retur...

tosommerfugle sagde ...

Jamen ... sommerfuglen driver bare rundt på himmel og blomster, uden kalender, har masser af tid, lige netop fordi den spilder tiden. Bider ikke, men laver sjov med kattene, deres bidskhed og deres jagen.

Det er herligt at spilde tiden, og sætte sig på løven.

Sommerfugleknus :-)

Anonym sagde ...

Ligesom i Narnia?

(Jeg er født i Løvens tegn, men jeg er en tandløs een af slagsen. Jeg napper bare. Kærligt)

tosommerfugle sagde ...

Nu har jeg ikke set Narnia, men så vidt jeg lige fanger er det noget med at skaffe sommeren tilbage, ridende på en venlig løve. Og det lyder jo ganske rart :-)

Fandt forresten en belysende artikel, Narnia's lion really is Jesus, og hvis vi lige dropper det pjat med at blande Jesus sammen med Gud og kristendom, var han jo også et godt menneske at have på sin side.

Men det er jo noget ganske andet end at få løven til at nyse ;-)

Anonym sagde ...

Ret sjov og pudsig kommentar:"og hvis vi lige dropper det pjat med at blande Jesus sammen med Gud og kristendom"

Jeg kalder mig selv kristen og er helt vild med Jesus og sårn´
Men jeg har sgu altid haft et problem med Gud og alt hans dømmeri...Han er så bornert og snævertsynet og selvfed iblandt.
Men Jesus...han er en god mand at have ved sin side, som du siger ;-)

God torsdag

tosommerfugle sagde ...

Jeg betragter Jesus som et menneske på linie med f.eks. Gandhi og M.L.King. Ændrede verden gennem at udleve sine visioner. Levede i et mindset hvor Gud tænktes som en konkret sandhed, som han så måtte forholde sig til, skubbe til. En kultur hvor fortællingerne om ham bagefter ikke sås som spørgsmål om at genfortælle tørre facts, men at formidle visionen. Derfor male ordbilleder, illustrative fortællinger formet i den konkrete sfære.

Farisæerne genopstod indenfor rammerne af kirken, bedrevidende fortolkere af Jesu og Guds mål. Selektiv udnyttelse af skrifternes budskaber. Bevidste fravalg af "upassende" dele, dogmatikere til at afgøre hvilke sider af Jesus som kirken kunne godkende.

Så derfor skiller jeg Jesus fra Gud og kristenkirkerne. De ville ikke kunne rumme Jesus, hvis han genopstod.

Jeg kan i det hele taget godt lide at søge og mene, finde mine egne gådesvar i stedet for at tro på dogmer. Mening er nemmere at finde når tingene vendes på hovedet, og rystes lidt :-)

Fortsat god Tors dag .....

Marian sagde ...

Tosommerfugle: "...de ville ikke kunne rumme Jesus, hvis han genopstod." De ville ikke engang kunne (gen)kende ham. Og han ville formodentligt selv have svært ved at kunne (gen)kende sin lære i kristendommen.

Silhuet: Jeg har det fint med "gud". Jeg ser "ham" som noget ganske andet, end den dér fordømmende og snæversynede skikkelse, kristendommen (menneskerne) har gjort "ham" til. DEN kan jeg heller ikke med.

tosommerfugle sagde ...

Jeg tror dog at Jesus ville have det fint med rigtig mange mennesker som indenfor rammerne af kristendommen har forstået og udlevet store dele af hvad Jesus stod for. Det er jo så ganske rigtigt noget andet end de strukturer af magt, fordømmelse og undertrykkelse, som kirker i historiens løb har etableret, og kaldt for kristendom.

I øvrigt tror jeg at Muhammed ville være ligeså rystet hvis han så hvad der sker i hans navn.

Marian sagde ...

Mine ord, Johnnie :)

tosommerfugle sagde ...

Et "problem" ved at dø kan for nogen være umuligheden af at korrigere misbrug af ens person..... ;-)

Anonym sagde ...

Marian:

Jeg ved heller hvor dette fordømmende billede af en autoritativ Gud stammer fra. Jeg har dvælet meget ved det, og søgt at finde den tilgivelse, jeg så gerne vil se hos ham. Men det glipper gang på gang.

Så har jeg det langt bedre med den filosofi/religion/livstese Jesus udlever:
"Heri ligger Jesu gåde/han har slettet Judas skam/ selv forræderen får nåde/ Jesus kyssed´ også ham"
(Johannes Møllehave)

Han rummer en ubetingethed jeg som et meget, meget fejlbarligt menneske har brug for.

Kæmpeknus til jer begge

tosommerfugle sagde ...

Bibelen er reelt to uafhængige værker, to væsensforskellige modeller. Det gamle testamente er præget af ørken-nomadeliv, krige, kontante regler og en hård (til tider vilkårlig og straffende) Gud. Begreber som fordømmelse og arvesynd.

Det nye testamente sætter med Jesus fokus på næstekærlighed og tolerance. Denne filosofi giver betydeligt mere mening ved simpelthen at droppe det gamle testamente, ved at lade være med at tænke i synd og straf.

Logo sommerfugl