Logo sommerfugl

søndag den 26. oktober 2014

Jagt-trofæer på væggen

2 comments:

Anonym sagde ...

Det er en fed tegneserie du har fundet dig. Har læst længe på din blok. Det er ærgeligt at vi i Danmark ikke har plads til passiv/aktiv "dødshjælp" eller hvad man kan kalde det. Du finder altid de gode ting og lægge op. Sidder næsten dagligt og læser.

Maria. 15 år

tosommerfugle sagde ...

Selvmord og humor behøver jo ganske rigtigt ikke være en tabu-belagt kombination. Netop gennem det absurde kan der fremhæves at sådan er det jo ikke altid.

En "ubekvem sandhed" omkring selvmord og dødshjælp er at jeg mange selvmord sker fordi nogen på forhånd ved at det ikke kan få hjælp når det er til at dø. Det være sig ved en "tilstrækkeligt god grund", men desværre også dem der i en krise ikke har overblik til at indse at der faktisk er bedre hjælp end at dø.

Så jeg mener at en legal mulighed for at søge om at få dødshjælp kunne mindske antallet af selvmord, fordi en sådan ansøgning ville indebære at skulle kunne overbevise den anden om at det er velbegrundet, godt gennemtænkt, og uden andre farbare veje. Den proces kunne meget vel ende med at den der ville dø ikke længere selv er overbevist om at det var en god ide.

En helt anden problematik er at hævde at såkaldt "passiv dødshjælp" (som er tilladt i visse former) er "godt nok", også selv om det alt for ofte sker på den glidebane der ligger i at det er en lægelig vurdering, og ikke et spørgsmål om den døendes egne ønsker.

Logo sommerfugl