Logo sommerfugl

mandag den 25. februar 2013

Triste Merrick

Sad Merrick

Sad Merrick


4 comments:

Charlotte sagde ...

Et usædvanligt lidt nuttet, men dog elskeligt tøjdyr.
Holder alle ikke af elefanter? Alle børn gør i hvert fald.
Det triste er vel når et grumt ydre dækker så meget for et smukt indre, at ingen ser det smukke menneske. JM var vist et smukt menneske.
Tør man næsten vove den trivielle påstand at skønhed kommer indefra? Det gør det jo... det kræver bare mere tid før man "ser" det.

tosommerfugle sagde ...

Små hæklede figurer satser jo ellers hyppigt på det nuttede, men denne her blev twisted på en ganske vellykket måde, synes jeg også.

Min oplevelse er at børn meget hurtigt kan komme sig over en eventuel første forskrækkelse, og ikke se et særpræget ydre som grumt. Den normale socialisering, fra medier og andet, giver dog en intensiv træning i hvilke træk der skal ses som frastødende og grumme, så tendensen til afstandtagen efterhånden tager over.

Jeg har også kun sæt pæne ting om hvordan Joseph Merrick "elfantmanden" var som menneske, på trods af at han blev hyppigt blev behandlet ganske skrækkeligt. På en måde kan det siges at det kunne føre i to retninger. Enten at leve op til forventningerne, eller også at gøre sig ekstra anstrengelser for at være et godt menneske. Et smukt menneske. Heldigvis var der også nogle som behandlede ham godt, desværre blev det en prioritet at skjule ham for offentligheden.

Den ikke-fotogene skønhed kommer netop indefra. Og disse egenskaber kan i høj grad præges af mennesket selv, måske i særlig grad for den som har vanskelige vilkår. Det kan jo så også tage tid at "få lov" til at komme tæt nok på til at de smukke sider ses....

Anonym sagde ...

Hvordan analyserer og fortolker du denne novelle?

http://www.emu.dk/erhverv/merkantil_caseeksamen/ecco/dok/Ekspedienterne.pdf

tosommerfugle sagde ...

Lektiehjælp må du finde andre steder.

Analyse og fortolkning er noget som jeg kun morer mig med hvis jeg synes at det passer til bloggens tematik. Og hvis jeg får lyst. Det kan i givet fald blive til separate blog indlæg, på mit initiativ.

Novellen "Ekspedienterne" af Anja Otterstrøm (caseeksamen arbejdsforhold) er helt udenfor tema på bloggen, uden relation til dette blog indlæg, og ligner heller ikke noget af min interesse.

Logo sommerfugl