Logo sommerfugl

torsdag den 18. oktober 2012

Otium gyngestol

Gyngestol i udskåret træ, med skelet og kranium som 'memento mori'

Sådan en hyggelig gyngestol må da lige være sagen, når kræfterne ikke længere rækker til mere end at rokke lidt frem og tilbage, med minderne om de gode gamle dage. Stolen er måske lidt hård at læne sig tilbage i, men sådan er livet jo også.


4 comments:

Per A. sagde ...

Det må vidst være det, der kaldes galgenhumor :)

tosommerfugle sagde ...

Sjov skal der til, når det bliver alvorligt :-)

Her hører det med i perspektivet at det er en galge som de fleste af os må forvente at lande i. Jeg ville mange gange hellere gynge ud af livet i sådan en lidt makaber stol, sammenlignet med et meget makabert absurd teater om at intensiv-afdelingen forlænger "livet" for døende gamle.

Det bliver ligefrem morbidt når livet afslutning kan forventes at blive markeret med kraftige elektriske stød, eller at voldsomme forsøg på såkaldt genoplivning knuser brystbenet på liget.

Deborah sagde ...

Den er utroligt flot lavet, men jeg synes, den er i overkanten. Jeg forventer/håber selv at afslutte mit liv så jeg undgår det morbide, du så malende beskriver. Jeg vil for enhver pris undgå det uværdige.

tosommerfugle sagde ...

Netop, den er noget i overkanten som brugsgenstand. Jeg betragter den mere som bevidst provokerende kunst (og kunsthåndværk), der søger at udfordre til at tænke efter, gennem en bevidst ubehagelig sammenstilling. Jeg tvivler på at en køber ville bruge den som 90-års fødselsdagsgave :-)

Men du har jo allerede tænkt over tingene, Deborah, og har sådan set ikke "brug for" provokationen. Selv om det ikke haster med at dø, er der da en del fordele ved at have god til til at forholde sig, og forme sine ønsker.

Logo sommerfugl