Logo sommerfugl

tirsdag den 30. marts 2010

Church of Euthanasia: Save the Planet, Kill Yourself

Church of Euthanasia: Save the Planet, Kill Yourself

En usædvanling miljøbevægelse i USA er Church of Euthanasia. Dens formål er at genskabe en balance mellem mennesker og de andre dyrearter på Jorden. Som tingene er nu, er antallet af mennesker ikke bæredygtigt. Derfor ser de et behov for at reducere udbredelsen af homo sapiens. Det ville være bedre for både Jorden, naturen og menneskene selv, hvis vi bliver færre. Meget færre.

"Kirken" har ét centralt bud, "du skal ikke formere dig", og dens lære er baseret på 4 centrale principper. Selvmord, abort, kannibalisme og alternativ sex. Alt sammen helt frivilligt. Den tager altså afstand fra at mange kristne kirkers føler sig berettigede til at påtvinge andre deres ideer om moral, eller mangel på samme.

Den med kannibalisme går kun på at spise nogen som allerede er døde. Altså undgå at spise andre dyr.

Church of Euthanasia: Save the Planet, Kill Yourself

Det er jo indllysende at bevægelsen ikke har en reel chance for at opnå stor udbredelse. Dens forkæmpere vil jo være væk i løbet af et par generationer, og der er jo masser af mennesker der hellere arbejder på at vi bliver endnu flere.

Men det ændrer ikke på at det er relevant at pege på at det faktisk er et væsentlig problem med så mange mennesker på Jorden. Mange ting ville være meget nemmere, og mere fleksible, hvis vi nøjedes med en mere bæredygtig befolkning, som f.eks. omkring en milliard mennesker. Ressourcer, forurening, global opvarmning, plads og livsrum.

Problemet er jo så bare hvem der skal dø, for at reducere menneskehedens omfang. Det bliver jo meget svært at finde frivillige.

Church of Euthanasia: Save the Planet, Kill Yourself

De har engang givet den service at vejlede i en god måde at tage sit eget liv på, men det gav den forkerte slags støj.


2 comments:

Marian sagde ...

Spørger du mig, så bunder stort set alle de problemer, vi - og planeten - i dag står med i, at vi er alt, alt for mange. Uanset teknologisk og anden "fremskridt" - ikke alt, der betegnes som fremskridt, er det jo nødvendigvis; tænker bare på sådant som kunstig befrugtning, ehem, og apropos... - tror jeg næppe, vi får vendt den uheldige udvikling, vi er havnet i, med mindre vi finder muligheder, at ikke bare bremse den eksplosionsagtige tilvækst i antallet individer af arten homo sapiens, men faktisk at reducere antallet drastisk. Personligt kan jeg få kvalme af udmeldinger som f.eks. at der bliver født for børn. Eller, hurra!, nu har vi fundet endnu en lovende metode til at kvinder, der ikke kan få børn, alligevel kan det. (Har i forvejen meget lidt forståelse for folk, der mener, deres liv må være forspildt, når de ikke kan have deres helt eget afkom. Magen til narcissisme!)

tosommerfugle sagde ...

Penicillin er nok historiens værste miljøkatastrofe. Dette stof, samt dets efterfølgere, satte en helt afgørende reguleringsmekanisme ud af kraft, og har ført til omfattende hungersnød, konflikter og overskud af de hærgende mennesker.

Set fra den personlige vinkel, har jeg da fuld forståelse for at enkelt-mennesker gerne vil undgå at de selv eller deres slags bliver "reguleret væk" når deres ikke-bæredygtige livsformer resulterer i sygdomme, men det svarer jo principielt til at cellerne i en kræftsvulst også kæmper for deres liv og formering.

Men det er jo yderst tvivlsomt om mennesket formår at regulere sig selv, før der sker noget som virkelig smadrer vilkårene for at meningen med livet er "vækst", for både økonomi, samfund, etniske grupperinger og enkelt-individer.

Vi få, som kan finde ud af at der ikke er brug for at vi formerer os, bliver jo alligevel erstattet af andre, der er opflasket med den problematiske sociale arv om "mere" ;-)

Logo sommerfugl