Logo sommerfugl

torsdag den 7. maj 2009

Korncirkel sommerfugl

Fænomenet med korncirkler vakte opmærksomhed og undren da disse komplekse geometriske figurer begyndte at dukke på på kornmarker, især i England. Nogle mente at det var tegn fra en ikke-jordisk intelligens, at en UFO måtte have "leget" med kornmarken i nattens mulm og mørke. Argumenter om at figurerne var for komplekse til at mennesker ville kunne lave dem uden at efterlade efterlade tydelige spor som stier i kornet. At billederne var for komplekse til at nogen ville kunne overskue at lave dem så præcise.

Korncirkel-mager

Troen på ikke-jordiske forklaringer lod sig ikke ryste af at mennesker stod frem og fortalte om at de havde lavet denne form for "graffiti", og moret sig over opmærksomheden. Demonstrerede deres teknikker, og hvor enkle metoder der skulle til.

Sagen var tilsyneladende at når de "troende" allerede havde besluttet sig for hvad forklaringen var, blev det til en så fastlåst tankegang at fakta og argumenter ikke blev set som værende troværdige. Når der ingen tvivl var om sandheden.

Det minder mig om hvad der sker i mange andre sammenhænge, når mange ikke på nogen måde vil prøve at se tingende fra en anden side end deres egen. F.eks. omkring debatemner som indvandreres gøren og laden, racisme eller aktiv dødshjælp.

Korncirkel sommerfugl0 comments:

Logo sommerfugl