Logo sommerfugl

onsdag den 23. december 2015

Glædelig jul, Ho Ho Ho!3 comments:

Anonym sagde ...

Glædelig jul til dig. Et flot billede, der giver stof til refleksion og eftertanke.

jeg ønsker dig en glædelig jul, og håber du slipper for negative kommentarer omkring din blog. (Som jeg læser fast mindst 3 gange om ugen) du er fantastisk til at finde det anderledes og lægge det herind. Det vil jeg gerne takke dig for. jeg lader mig ofte inspirere i mine tegninger af det, du har lagt ind. Håber du får en rigtig god og hyggelig dag!

Mvh Maria.

tosommerfugle sagde ...

Tak i lige måde!

Og der er såmænd ikke ret mange af kommentarerne som er negative. Kritik ser jeg nu blot som en anledning til at tage fat i hvad der måtte komme af argumenter - se om der er noget at lære at, eller blot lægge mine egne argumenter frem i stedet.

Et ganske alvorligt tema bag dagens billede, hvor manden med leen leger julemand, er at statistikkerne (Danmarks Statistik tabel 'DODDAG' 2007-2014) netop viser at juletiden, en uge før og to uger bagefter, er den tid på året med flest dødsfald. Der er ca. 20% flere pr. dag sammenlignet med august. Det kan der være flere årsager til, i vinteren får flere influenza og lungebetændelse (ganske hyppige dødsårsager for ældre), men medvirkende er nok også juletidens stress og ædegilder, hvor sundhed "ikke prioriteres så højt".

Til gengæld afkræfter statistikkerne for selvmord den gamle myte om at der er særligt mange jule-selvmord, nok ud fra en julehistorie om ensomme der ikke kan udholde at skulle leve julen igennem alene. Faktisk er det netop den tid på året med færrest selvmord, hvor det i stedet er foråret som er "højtid" for selvmord.

Personligt tilbringer jeg julen alene, uden julehalløj, og har det fint med det :-)

Tegninger skriver du ... er det nogen du har en online udstilling af et sted?

Anonym sagde ...

Det er lidt mærkeligt med dødstallet. jeg ved, der også er højtid for begravelser. I januar er der mange begravelser, og det passer jo fint med det større dødstal. Der er næsten ingen i juli august.

Og jule-selvmord.. jeg tror, det er de færreste, der vil give familien og venner den sorg, at tage sit eget liv i julen. Vi er vokset op med, julen er glædens tid.

jeg lægger desværre ikke mine tegninger ud på nettet af to grunde. Jeg er endnu ikke myndig, det har jeg stadig 1.5 år tilbage til at glæde mig i (min mor vil blive tosset, og kontrollere ALT hvad jeg lægger ud), og hvis jeg får kritik, vil jeg ikke tegne i lang tid. Jeg er meget dårlig til at se alt andet end det negative. Selv når jeg fx får 12 i matematik, med en fejl, er det den ene fejl, jeg fokuserer på.
Jeg har et mål om, at få mine tegninger ud på et tidspunkt.

Din blog har i mange år været et frirum for mig at læse. Du har gjort det godt. Siden jeg stødte på din blog, I forbindelse med en skoleopgave, er jeg blevet klogere på mange områder. Især din debat omkring hvad vejer mest? Et kilo bly eller et kilo fjer? Den har skabt meget til eftertanke, og din teori med 'flyder på vand' har jeg ofte brugt i fysik omkring arbejde med massefylde. Den ros skal du have. Du er fantastisk til at fange læseren.

Jeg er fascineret af sommerfugle. Både tegnet og som dyr. Og her finder jeg ofte sommerfugle.

Og juletid, julepynt... I år, er der 8% af danskerne, der ikke får julegaver. De skal vælge mellem maden og gaverne. Det er rystende. De ønsker sig alt det, vi andre tager for givet. Jeg vil dog hellere have en mere rolig jul. Især hvis det kan hjælpe andre danskere.

mvh Maria.

Logo sommerfugl