Logo sommerfugl

tirsdag den 21. maj 2013

Religiøse ledere støtter dødshjælp

Dignity in Dying - I support a change in the law

Et nyt trin i den britiske debat omkring aktiv dødshjælp er at en gruppe præster og rabbier går imod deres kirkers hierarki, og erklærer deres støtte til at mennesker må få lov til at få hjælp til at dø. Gejstlige fra de anglikanske, ortodokse, metodistiske og unitariske kirker støtter sammen med jødiske rabbier et lovforslag til at legalisere dødshjælp.

IFDiD - Inter-Faith leaders for Dignity in Dying
De har dannet Inter Faith Leaders for Dignity in Dying (IFDiD), hvor de erklærer deres støtte til terminale og døende patienter, som beder om hjælp til at fremskynde døden. Gruppens koordinator, rabbi Dr Jonathan Romain sammenfatter det principielle standpunkt "vi tror på at livet er helligt, men ikke at lidelsen er hellig".

Synspunktet om at menneskelivets ukrænkelighed ikke retfærdiggør lidelse, er i direkte modstrid med den katolske kirkes lære om "forløsende lidelse", som netop bruges til fordømmelse af aktiv og passiv dødshjælp. IFDiD ser det som en misforståelse at troen er uforligeligt med at støtte dødshjælp, og går foran med en lidt mere moderne religiøs holdning. Ligesom Jesus sætter de næstekærlighed over ubøjelige regler.0 comments:

Logo sommerfugl