Logo sommerfugl

søndag den 30. november 2014

Så tror jeg heller ikke, jeg vil mere

Søs og Peter Christensen, bryllupsbillede
Wilhelmine Mathilde Friderichsen og Johan Asmus Peter Christensen (1959)

To liv sluttede i januar 2014. Dagbladet Information bringer et par nekrologer i serien "Et liv er forbi", skrevet på basis af samtaler med de pårørende.
Historien om ægteparret Søs og Peter Christensen fra Mjels på Als er måske mest tankevækkende omkring deres død. Artiklerne fortæller i korte træk om deres liv, og hvordan modsætninger i 1959 mødtes i et kærlighedsfuldt ægteskab.

Efter mange år med hjerteproblemer og KOL døde Peter Christensen den fredag 24. januar 2014. Sådan går det jo her i livet, og det kom næppe som den store overraskelse for nogen, heller ikke Søs. Hun havde fået lungekræft, og en bekymring om hvad der skulle blive af hendes mand, hvis hun døde først. Eller hvordan hun skulle leve videre uden ham.

Lørdag eftermiddag var familie og naboer samlet omkring kisten, og Søs tog sin mand i hånden, kiggede ned og sagde:.
»Ligger du dér, Peter? Så tror jeg heller ikke, jeg vil mere.«
Hun var død næste morgen. Hun ville ikke mere, og det var måske også godt at heller ikke døden fik lov til at skille dem ad. Der kan jo tænkes over hvad der gjorde at hun kunne dø netop efter sin afskedshilsen, men det er ikke uset at et ægtepar dør næsten samtidigt. Det ville være for spekulativt at lave en historie om at hun havde forberedt sig med en plan for hvordan hun kunne forlade livet. Det er egentlig heller ikke vigtigt, ægteparret kunne blive bisat sammen.

To liv er forbi. Gode liv. Også i kraft af at de forlod verden sammen.


0 comments:

Logo sommerfugl