Logo sommerfugl

tirsdag den 8. oktober 2013

Livets nedtælling Tikker ned

Tikker er et sjovt projekt på Kickstarter, som går på at fremstille og sælge et noget specielt armbåndsur. I princippet er det blot et almindeligt, digitalt ur i et minimalistisk design. Bag projektet står Rebecca DeRosa fra Brooklyn, New York, og hun har en bagtanke om at minde bæreren om at hvert sekund af livet tæller, når det er væk er det helt væk. Tik tak.

Tikker

Som det kan ses har Tikker, "the happiness watch" kalender-funktion indbygget, men på en lidt usædvanlig måde, med år, måneder, dage, timer, minutter og sekunder. Det er en nedtælling, til bæreren skal dø. Hvert sekund af livet tæller. Med uret skal følge en lille bog "About Time", der er brugsanvisning til både uret og tiden som sådan.

Rent praktisk er Tikker ikke et smartwatch, som kan holde øje med bærerens helbred og udsigter til at leve. Udregningen er blot baseret på almene spørgsmål, som kan kobles til en forventet livslængde. Der er selvfølgelig ingen garanti for at det rammer præcis, og spørgsmålet kan på det lavpraktiske plan også være om uret kan forventes at holde, og være i brug i hele resten af livet.

Tikker

Det kunne ellers være sjovt at se nedtællingen nærme sig nul, og så måske komme til at tænke på om uret alligevel er smart nok til aktivt at kunne sørge for at forudsigelsen kommer til at holde, helt præcist! Så er jeg dog bange for at det ville skulle koste mere end $59,00, for en så vidunderlig finesse.


0 comments:

Logo sommerfugl