Logo sommerfugl

fredag den 4. oktober 2013

Velsmagende paradisæbler

Et velsmagende paradisæble

Gratis mad. Lige nu er det sæson for paradisæbler. Nu ved jeg godt at de fleste mere regner dem som dekorative, men de er også rigtig gode at spise. Måske ikke lige som rå, de er ganske hårde, og ikke så søde. Så paradisæbler er ikke de mest spændende at gnave i, selv om de har masser af smag.

På den anden side kan de regnes for "paradisisk" gode madæbler, det nærmer sig at ét lille paradisæble har ligeså megen smag som et almindeligt æble i normal størrelse. De kan i høj grad anbefales til madlavning, den aromatiske og lidt syrlige smag passer til det meste. Kan også nemt koges til noget i retning af marmelade, uden eller med sukker efter smag. Herligt pålæg, eller for den sags skyld som pift i en kop te.

Med mindre du regner en god gåtur i det dejlige efterårsvejr for en omkostning, er de ovenikøbet gratis. Nogle kilo ville ellers kunne koste en del kroner. Disse fandt jeg i nogle træer i nærheden af Utterslev Mose. Så det havde alligevel været en god gåtur, også uden det udbytte som jeg fandt i kraft af brombær, paradisæbler, og også nogle andre madæbler. Og de kan vel kaldes for økologiske.

En skål nyplukkede paradisæbler


0 comments:

Logo sommerfugl