Logo sommerfugl

lørdag den 16. august 2014

Jack Kevorkian: Coma

Jack Kevorkian: Coma

Jack Kevorkian blev en meget berømt amerikansk aktivist for aktiv dødshjælp, og har på en næstekærlig måde hjulpet mange mennesker med at dø. Men hans fascination af døden fik ham, i manges øjne, til at virke uhyggelig. På den måde var han også til skade for den gode sag.

Som kunstner skinner hans interesse tydeligt igennem i hans værker.


4 comments:

Anonym sagde ...

Jeg havde ingen anelse! Så tak for at endnu engang have udvidet min horisont:-) (altså ingen anelse om at " Dr.Death" var kunstner- end mindre havde jeg kunnet gætte at jeg ville kunne lide hans billeder, jeg troede bare at han var en lidt tør excentrisk og meget gammel aktivist.... )

tosommerfugle sagde ...

Ekscentriker var Jack Kevorkian på flere måder, men på en meget sammensat måde. Måske nærmest en fusion af lidenskabelig og lidenskabsløs.

Han var så meget sig selv at der stort set ingen spejling var mellem ham og næsten alle andre mennesker. Når han ikke forstod sine modstandere, forstod de heller ikke ham.

Og når langt de fleste levede med den normerede angst for døden, kunne de ikke mødes med en som med interesse, ro og fascination ikke så døden som noget skræmmende.

En Google billede-søgning på fx jack kevorkian paintings kan i øvrigt anbefales. Og forresten også fx jack kevorkian music.

Anonym sagde ...

Og musik! Jamen...endnu engang klogere. :-) Og egentlig undrer det mig ikke sådan ved nærmere eftertanke for det er jo ikke sjældent sådan at kreativt tænkende mennesker er dygtige til mange ting - ikke bare én...

tosommerfugle sagde ...

Der sker vist ikke sjældent det at nogen som har "underskud" på nogle områder til gengæld kan være ekstraordinære på andre felter....

Logo sommerfugl