I stedet kan det kaldes for lægeassisteret hjælp til selvmord, på den måde at lægen, når betingelserne er opfyldt, kan udskrive en recept på et medikament som den syge kan få udleveret. Den dødssyge patienten skal altså selv indtage stoffet, der kunne være pentobarbital (Nembutal), gerne med sundhedspersonale til stede. Loven kræver at der højst er seks måneders forventet resterende levetid, som vurderet af to uafhængige læger, og at den terminalt syge med behovet er ved sine fulde fem.
En vigtig sag har været med den 29-årige kræftsyge Brittany Maynard, som måtte flytte nordpå til Oregon, for at kunne få den hjælp hun desværre fik brug for. Hun fik fred den 1. november 2014.
- The Guardian:
California lawmakers approve assisted dying legislation
3 comments:
Et skridt på vej :-) Men jeg undrer lidt over det rent praktiske; så som hvorledes den dødsyge patient skal slæbe sig hen til apoteket og tilbage igen??? Kan man fx få apoteket til at køre ud? Eller hvordan fungerer det?
super! det er bare som du selv skriver, en god nyhed. smiler over, alle dem, der kan vælge at sige nok er nok.
Medicin til dødssyge var jo allerede et punkt hvor mange er afhængige af hjælpere, det være sig familie, venner, professionelle, eller (her) bisiddere fra en organisation som Compassion and Choices. Eller hvis den sidste tid tilbringes på hospice (eller med tilsvarende omsorg) er det heller ikke her, i princippet, anderledes end andre former for nødvendig medicin.
I alle tilfælde er der dog den risiko at nogen nægter at medvirke, på samme måde som det gøres til et spørgsmål om religionsfrihed at kræve lov til at diskriminere mod homoseksuelle. Selv en apoteker kan stille sig på bagstræber-benene. De frivillige i Compassion and Choices vil dog i mange tilfælde kunne formidle erfaringer om hvor der findes forstående kilder og sundhedsfaglige hjælpere.
Ja, det er afgjort bedre med legaliseret mulighed for hjælp, i stedet for gør-det-selv metoder, hvor bisiddere risikerer anholdelse og drakoniske anklager.
Send en kommentar