Logo sommerfugl

lørdag den 22. september 2012

Den store verden

Narcissus by Vladimir Kush
Vladimir Kush: Narcissus


2 comments:

Deborah sagde ...

Jeg gad vide, hvor du finder alle de smukke malerier og ting. Den her er speciel og finurlig.

tosommerfugle sagde ...

Det korte svar: Google Images. Det konkrete billede her så jeg for et stykke tid siden i forbindelse med at jeg kikkede efter den russiske surrealistiske kunstner Vladimir Kush, som jeg har brugt en del billeder fra. Jeg synes netop også at det var et specielt og finurligt billede, så derfor gemte jeg det.

Og så fik jeg lyst til at hive det frem igår, og jeg fandt på en titel til at understrege det finurlige, ud over den direkte hentydning til myten om Narcissus.

Selvfølgelig med en slet skjult hentydning til den klassiske sjove historie om manden der leder efter sin nøgle under en ensom gadelygte. En forbipasserende hjælper med eftersøgningen, og stiller efter et stykke tid spørgsmålet:
- Er du sikker på at du tabte nøglen her?
- Nej, det var ude i mørket, men her er der bedre lys til at lede!


Og sådan er der mange der omgås verden. De bruger deres egen mere eller mindre snævre forestilling som billede på hele den store verden. Deres egen gadelygte hindrer dem effektivt i at se sig omkring. De er jo verdens navle, og ser ikke andet.

-- Og jeg har en billedsamling på et stykke over 1000 forskellige motiver, som jeg kan plukke af. Rigtig ofte er det dog ting som jeg ser lidt tilfældigt, og bruger kort efter. Fx den med hemmelighedernes kranium fornylig.

Logo sommerfugl