Logo sommerfugl

søndag den 15. april 2012

Home, sweet home

Hjemløs parkeret på gaden

Mark Jenkins - Parking Spot (Winston-Salem)

Hjemløs parkeret på gaden4 comments:

Charlotte sagde ...

Tænk sig, ikke at have en bolig.
Ikke at have den ramme om sig.

Er en bolig og et hjem det samme?
Hvad er et hjem?
Er hjemmet der hvor man levet "sit egentlige liv"?
Er hjemmet der, hvor man er allermest sig selv?
Er hjemmet tilværelsens udgangspunkt?
Er hjemmet det sted man hører til?

Hvad sker der bag hjemmets fire vægge?
At det hjemlige og fortrolige tillige kan være uhyggeligt har Freud jo spekuleret en del i, bla. med det at ordet "heimlich" jo ikke blot betyder "hjemlig", men også "hemmelig" - og det hemmelige bliver nemt uhyggeligt.
De bedste gyserfilm foregår også i en bolig, der til forveksling ligner et hjem......
Så billedet herover er både utrygt og trygt..... det er ret sejt, synes jeg.

tosommerfugle sagde ...

En bolig er praktisk, som et sted at stille en seng, og lidt mere. Men jo mere der fyldes i, jo mere bliver boligen til en fastlåsning, uden den frihed der ligger i at være villig til at give slip, og finde en anden parkeringsplads. En anden ramme.

Et hjem er noget som det er sværere at skifte ud. Mange føler et behov for at indrette boligen efter deres forestillinger om hvad der skal til et hjem. En tryg rede, hvor de kan opmagasinere deres tilværelses mange ting. Ting som de ville være kede af at give slip på.

En tilværelse behøver ikke være centreret omkring en tingslig ramme. Mit hjem er ikke mit slot. Ud over besværet ville det ikke genere mig at starte i gulvhøjde endnu engang.

Heimlich har jo netop antonymet unheimlich, uhyggelig. Og når livet ikke fungerer sker de mest uhyggelige ting jo netop i hemmelighed indenfor rammerne af en bolig, som gør det ud for et trygt hjem. Hvor det måske ville være mere trygt på gaden.

En del nyere lejligheder har de fleste vægge som vinduer fra loft til gulv, og ingen gardiner. Skal et hjem kunne afskærmes?

Jo, skulpturen i byrummet giver anledning til at betragteren spørger sig selv nogle spørgsmål som der ikke er entydige svar på.

Inainaa sagde ...

hahaha :D

tosommerfugle sagde ...

Klar til flyttedag? :-)

Logo sommerfugl