Logo sommerfugl

torsdag den 1. november 2007

Signe Lindkvist: Jeg hjalp min mor med at dø

TV-værten Signe Lindkvist afslører i ny bog, hvordan hun hjalp sin syge mor, keramikeren Helle Allpass, med at begå selvmord.

Dagens udgave af BT bringer artikler om dette:


Signe Lindkvist hjalp sin mor med selvmord

Signe Lindkvist var helt klar over hvad der foregik, en velplanlagt overdosis, og står frem nu 5 år efter, når sagen er forældet.
Jeg var med til at planlægge de nærmere detaljer omkring min syge mors selvmord. Bl.a. hvilke piller, hun kunne spise uden at brække det hele op. Jeg kunne være havnet i fængsel, fordi jeg ikke forsøgte at tale hende fra selvmordet. Men jeg føler virkelig ingen skyld. Jeg er faktisk rigtig stolt af min mor - over at hun havde modet til at gøre det.

[...]

Alt endte med at være planlagt til mindste detalje - af familien i fællesskab.
Helle Allpass:
Helle Alpass da hun var aktiv
Fakta er at det teknisk set ikke var eutanasi, aktiv dødshjælp (drab på begæring eller medlidenhedsdrab, straffelovens §239), men antagelig hjælp til selvmord, §240.


Min mor
Først var Signe Schollert Lindkvist ikke med på den:
Jeg blev først vildt sur - havde lyst til at ringe og sige: 'Hvad fanden har du gang i - egocentrerede idiot!' Jeg var 23 år, og jeg var først lige begyndt at have seriøse kærester, og jeg skulle jo have børn, og hun skulle være mormor.
Vi havde et langt liv foran os. Men så brugte vi lang tid den aften på at snakke om, at det jo var det eneste rigtige, hun kunne gøre.

Helt bestemt en bedre død end efter at være reduceret til langtidsgrønsag af parkinsons syge. Og helt bestemt noget der fortjener at blive sagt klart, i stedet for at ties ihjel.

Respekt, Signe!


Keramik krukke af Helle Allpass
Keramik krukke af Helle Allpass

Helle Allpass på værkstedet
Helle Allpass på værkstedet


0 comments:

Logo sommerfugl